Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

SD ger Salvinis nya EU-grupp kalla handen: “Vi vill vara med konservativa partier”

EUROPA. ”Ett Europa av nationer med nationalstaten i centrum, stopp för all illegal invandring och skydd av nationell kultur och identitet”, är målen för den italienska inrikesministern Matteo Salvinis nya grupp i EU-parlamentet. Sannfinländarna och Dansk Folkeparti har valt att ansluta sig, men SD säger att de trivs bättre i sin konservativa EU-grupp.

Danskt förslag: Inför gränskontroller mot Sverige

NORDEN. 2015 införde Sverige gränskontroller mot Danmark för att stoppa det ökande inflödet av så kallade flyktingar söderifrån. Men nu vill Dansk Folkeparti att Danmark inför gränskontroll mot Sverige för att förhindra att Malmös gängkriminella färdas åt andra hållet.

Dansk Folkeparti föreslår förbud mot religiösa huvudbonader i skolan

DANMARK. Nu föreslår Dansk Folkeparti ett förbud mot att bära religiösa huvudbonader i skolan. Enligt partiets talesman i invandringsfrågor vill man att förbudet ska gälla både elever och lärare i dansk skola.

Dansk Folkeparti vill införa utegångsförbud på asylboenden

DANMARK. Efter att fem asylsökande ”pojkar” gjort sig skyldiga till sexuell brottslighet och flyttats från ett asylboende, föreslår nu Dansk Folkeparti att utegångsförbud ska kunna införas på asylboenden för att skydda invånare som bor i närheten.

Dansk Folkeparti vill begränsa förmåner till asylsökande med ekonomiska tillgångar

DANMARK. Dansk Folkeparti vill skärpa den så kallade smyckeslagen som ger myndigheter rätt att ta värdesaker och kontanter från asylsökande som betalning för deras uppehälle i landet. De vill även ha möjlighet att begränsa förmåner till asylsökande med stora ekonomiska tillgångar.

Dansk folkeparti: “Skicka invandrarna utomlands”

NORDEN. Dansk folkeparti blickar nu mot Österrike för att slippa ha asylsökande i Danmark, Österrike skickar nämligen sina asylsökande utomlands.