DANMARK. Efter att fem asylsökande ”pojkar” gjort sig skyldiga till sexuell brottslighet och flyttats från ett asylboende, föreslår nu Dansk Folkeparti att utegångsförbud ska kunna införas på asylboenden för att skydda invånare som bor i närheten.

danmark-460x249

Asylsökande i Danmark får stanna inomhus, ifall Dansk Folkeparti får bestämma.

Fem främmande ”pojkar” flyttades från ett asylboende i Danmark efter att två av dem gjorde sig skyldiga till våldtäkt och de övriga tre blottade sig på en festival i slutet av juli. För att försöka skydda invånare som bor i närheten av asylboenden föreslår nu Dansk Folkeparti (DF) att det ska införas utegångsförbud som ett alternativ för invandrarna på asylboenden.

— Det kan vara när det i närområdet har varit en rad överfall mot kvinnor, en ökning av våldet eller stora slagsmål, som vi har sett i förbindelse med fotbollslandskamper, säger Martin Henriksen som är partiets talesman i invandringsfrågor.

Henriksen menar att dessa utegångsförbud skulle kunna innefatta såväl längre som kortare tidsperioder och att de ska kunna initieras av både personal på boendena och polis i de fall där det behövs.

Källa:
Dansk parti vill ha utegångsförbud


  • Publicerad:
    2016-08-02 12:20