Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Självmordsbombare slog till mot kyrkor och hotell i Sri Lanka – hundratals döda Uppdaterad

UTRIKES. Minst 290 människor har dödats och ytterligare över 500 har skadats i attacker med självmordsbombare mot tre kyrkor och tre hotell i Sri Lanka på påskdagen.

Fängslade terroristens hot: Ska “göra kaos” på Kumla

INRIKES. Aftonbladet har granskat de dömda terroristerna Al Amin Sultan och Hassan Al-Mandlawis fängelsetillvaro. Trots att de lämnat jihadtillvaron i Syrien bakom sig fortsätter de att sprida islam, våld och hot bakom lås och bom.

Hundratals jihadister går lösa i Storbritannien

STORBRITANNIEN. Av de tusentals jihadister som rest från Storbritannien för att ansluta sig till Islamska staten har cirka 400 återvänt, varav bara 54 åtalats. Resten av terrorresenärerna befinner sig alltså för närvarande i frihet på Storbritanniens gator.

Korsikansk milis varnar jihadister

FRANKRIKE. På den franska ön Korsika varnar nu den nationalistiska milisen ”Korsikas nationella befrielsefront” jihadister och salafister för att försöka etablera IS på ön. Om det skulle ske kommer milisen att svara med bestämdhet och utan någon eftertanke.

IS-krigare släpps in i Turkiet för sjukvård

TURKIET. Sårade jihadister från IS transporteras regelbundet över gränsen till Turkiet för vård på turkiska sjukhus. Detta avslöjar Russia Today som samlat in uppgifter från ögonvittnen. Gränsövergångarna säkerhetsställs och genomförs med hjälp av turkiska statstjänstemän.