Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

98-åring åtalas för medhjälp till över 3 000 mord

Arbetade som vakt på koncentrationsläger Mannen är i ”tillräckligt gott skick” för rättslig prövning.

Finskt företag fick namnet ”Arbeit macht frei”

”Företaget har ett nazistiskt namn!” ”Vi gjorde en blunder.”

95-årig tyska anklagas för 10 000 “förintelsemord”

”FÖRINTELSEN”. I Tyskland anklagas en 95-årig kvinna på ett äldreboende norr om Hamburg för delaktighet i 10 000 ”förintelsemord”. Åtal i fallet kan enligt tysk statlig radio komma att väckas vid en ungdomsdomstol.

93-årig före detta SS-vakt dömd för “medhjälp till mord på 5 230 människor”

JUDISKA FÖRFÖLJELSER. En domstol i Hamburg har dömt 93-årige Bruno Dey till två års villkorlig dom för ”medhjälp till mord på 5 230 människor” under sin tid som SS-vakt i lägret Stutthoff för 75 år sedan.

“Lägerbefriare” sa inget på 50 år – sedan började han plötsligt minnas

FÖRINTELSEMYTEN. Den amerikansk-judiske soldaten Alan Moskin deltog i slutstriderna i Europa 1945. Under 50 år höll han tyst om sina krigsinsatser. Men sedan började han plötsligt minnas ”befrielsen” av arbetslägret Gunskirchen i Österrike.

Var det fel att spärra in judar under andra världskriget?

HISTORIA. Att sex miljoner judar skulle ha gasats i den ”förintelse” som igår uppmärksammades internationellt är förstås en stor lögn, men var det fel att internera människor i arbetsläger som tyskarna gjorde? Tobias Lindberg försöker här reda ut frågan.

Israel tömmer sina koncentrationsläger på afrikaner

UTRIKES. Israel har börjat att släppa en del av sina afrikanska flyktingar ur fångenskap efter en dom i landets högsta domstol.