Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Polen vill utvidga sina gränser

Vill att Tjeckien ger bort 368.44 hektar Missnöjda efter sovjetisk gränsdragning på 50-talet Kräver samtidigt Tyskland på enormt ”skadestånd”

Regeringen vill “demokratisera” Östeuropa – satsar 250 miljoner skattekronor

BISTÅND. Med hundratals miljoner kronor vill den svenska regeringen göra Östeuropa mer liberaldemokratiskt.”Demokratin är precis som klimatet en ödesfråga för vår tid”, skriver Peter Eriksson (MP), minister för internationellt utvecklingssamarbete, i en debattartikel.

“Obegripligt att väljarna inte känner till Vänsterpartiets mörka historia”

POLITIK. Den före detta vänsterpartisten Magnus Utvik har skrivit en bok om partiets svek mot Östeuropas demokratirörelser under decennier när partiet stöttade grymma diktaturer. Författaren Magnus Utvik granskar Vänsterpartiet i boken ”Partiet på kant med (v)erkligheten: en historia om solidaritet”. I en intervju i TV4 Nyhetsmorgon berättar han att Vänsterpartiets svek mot demokratirörelser och dissidenter är mycket allvarligt och […]

Östeuropéer skeptiska till massinvandring

UTRIKES. En ny opinionsundersökning från Gallup visar att en majoritet av befolkningen i de flesta östeuropeiska länder motsätter sig utomeuropeisk invandring. Störst motstånd mot invandring finns i Ungern och Makedonien.