INRIKES. Terrorafghanen i Vetlanda, Tamim Sultani, fick ett vredesutbrott under gårdagens häktningsförhandling. Under förhandlingen i Eksjö tingsrätt utropar afghanen i vredesmod: ”Jag har inte gjort något!”. 

Terrorafghanen Tamim Sultani. Foto: Privat/Instagram.

Under fredagen hölls häktningsförhandlingar i Eksjö tingsrätt. En av de deltagande var afghanen Tamim Sultani, som misstänks för sju mordförsök efter terrordådet i Vetlanda.

Sultani har varken erkänt eller nekat till brottsanklagelserna, men inför förhandlingen motsatte han sig sitt häktande. Detta säger Sultanis försvarare, Christian Berntö, till Smålands-Tidningen.

Afghanen anlände till tingsrätten haltandes och med ett bandage runt handen. Han såg inledningsvis oberörd ut, enligt SVT:s reporter. Väl inne i rättssalen ändrades afghanens humör drastiskt.

Sultani skrek, slog i bordet och försökte själv att ta kommandot över förhandlingarna.

— Nu får du vara tyst, nu får du vara tyst. Vänta på att det blir din tur, försökte domaren att svara.

Sultani fortsatte att skrika, nu menade han att han inte ens hade varit på platsen.

— Det är lögn! Tala om att jag inte är misstänkt. Jag har inte gjort någonting, jag har bara varit hemma, gastade Sultani.

Med hänvisning till förundersökningssekretess fick förhandlingen hållas bakom stänga dörrar. Åklagaren yrkade på att Sultani skulle häktas misstänkt för de sju mordförsöken, samt att han ska försättas med restriktioner på grund av risken för återfallskriminalitet.

Åklagaren fick igenom sin begäran, och beslutet möttes av en chockad Sultani. Han häktas nu på sannolika skäl misstänkt för sju fall av försök till mord. Åtal ska väckas senast den 19 mars.


  • Publicerad:
    2021-03-06 10:40