TOMMIE LINDH. Tommie Lindhs föräldrar var kritiska till etablissemangsmedia men positiva till alternativ media när de intervjuades av nättidningen Nyheter Idag.

Under onsdagens rättegångsdag intervjuades Tommie Lindhs föräldrar Linnéa Lindh och Mikael Lindh av Nyheter Idag. Föräldrarna stör sig på Abubaker Mohameds lögner, att Mohamed har ändrat sin historia flera gånger den dag Tommie blev mördad. Mikael Lindh blir upprörd när Mohamed berättar sin historia. Lindh anser att Mohamed försöker få det att låta som att han är oskyldig och andra är skyldiga.

Föräldrarna tackar också de människor som visat stöd efter det att mordet skett.

— Man har varit väldigt respektfulla, säger Linnéa Lindh.

— Det ska de ha ett stort tack för, säger Mikael Lindh och fortsätter:

— Även alternativ media har också varit respektfulla. Men inte vanlig media. De har varit… jag vet inte vad man ska kalla det, säger Mikael Lindh till Nyheter Idag.

Föräldrarna har inte varit nöjda med hur etablissemangsmedia uppförde sig gentemot dem efter det att Tommie blev mördad.

— Det har varit jobbigt, säger Linnéa Lindh.

— Vanlig media har inte varit reko. De har jagat oss, säger Mikael Lindh.

Föräldrarna vill inte att deras son skall bli en siffra i statistiken och när de besökte rättegången bar de tröjor med budskapet ”Glöm aldrig Tommie Lindh” tryckt på bröstet.


  • Publicerad:
    2020-10-08 19:00