SOCIALA MEDIER Den amerikanska expresidenten Donald Trump lanserar nu en egen social media-plattform som ska heta ”TRUTH Social”.

Den amerikanska presidenten Donald Trump var länge en flitig användare av Twitter. Hans uttalanden ledde till flera varningar och slutligen till att presidentens konto raderades permanent.

Nu lanserar Trump sin egen sociala media-plattform – TRUTH Social. Något som han menar kommer att stå upp mot Big tech-företag som Twitter och Facebook.

Vi lever i en värld där talibanerna har en enorm närvaro på Twitter, ändå har er amerikanska favoritpresident tystats”, skriver Trump i ett pressmeddelande.

Jag är taggad på att skicka ut min första TRUTH på TRUTH Social väldigt snart. TMTG [Trump Media & Technology Group, reds anm] grundades för att ge en röst åt alla”, fortsätter han.

Enligt planen kommer hans nya företag att lansera en beta-version av plattformen inom en månad och en färdigställd version i början av 2022. Senare kommer man att lansera en on demand-tjänst som ska husera podcasts, nyheter och annan underhållning.

Det återstår att se om plattformen kommer att vara lika yttrandefrihetsvänlig som Trump påstår.