SATIR. Linus Persson, en av Nordfronts satittecknare, kåserar här kring dagens humorklimat, något som han själv väljer att blygsamt kalla ” Linus postsatiriska kåserier”. 

Dagens humorklimat kan beskrivas som ”post-satir” eftersom verkligheten alltför ofta överträffar dikten, utmaningen ligger i att göra parodi på personer och företeelser som på sätt och vis har blivit en parodi på sig själv. När man uttrycker sig i bild kan resultatet variera, detta gäller inte minst mina egna verk, där jag ofta gör saker och ting mer komplicerade än de är. Det kanske bästa exemplet på post-satir var inledningen på Simon Lindbergs första maj-tal där det räckte med att räkna upp de olika riksdagspartierna och deras slogans för att locka till skratt. Jag skrattade nog högst av alla.

Idén till min bild bygger på ett tryckfel i VK där Patrik Krainers efternamn stavades ”Kranier”, jag tyckte det var stor humor att någon med ett sådant efternamn sysslar med att hänga ut folk som rasbiologer. Direkt jag läste hans namn såg jag bilden framför mig. Sedan har jag kombinerat detta med utpressningsförsöket som gjordes mot Simon Holmqvist och samtidigt passat på att skoja lite med mitt eget ”Vi bygger Sverige”-format. Men nog om detta, ett skämt blir aldrig roligare ju mer man förklarar det. Nu blir det telefon-terror och siamesiska journalister:

vi-ringer-sverige297


  • Publicerad:
    2016-11-28 14:00