MÅNGKULTUR. Två kvinnor utsattes för våldtäktsförsök i centrala Stockholm under natten mot lördag. Den ena kvinnan släpades iväg av två män och den andra drogs ner i ett buskage.

Det första våldtäktsförsöket inträffade vid Bolidenplan i Årsta i södra Stockholm runt 01.30-tiden natten till lördag. Kvinnan gick på en gångväg och lyssnade på musik när hon plötsligt drogs in i ett buskage. Hon försvarade sig med kraftigt motstånd tills gärningsmannen gav upp och flydde. Polisen har sökt av området med hjälp av hundpatrull men ingen har ännu gripits.

Klockan 04.12 på lördag larmades polisen om det det andra våldtäktsförsöket. En 20-årig kvinna befann sig i Humlegården och gick i riktning mot Karlaplan i centrala Stockholm när hon utsattes för ett våldtäktsförsök av två män.

Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen, berättar att en 20-årig kvinna var på väg hem och hade gått från Stureplan i riktning upp mot Karlavägen när två män drog i väg henne och försökte stoppa ned händerna i hennes trosor.

Polisen har genomsökt området men inte hittat de misstänkta gärningsmännen. En förundersökning om försök till våldtäkt har nu inletts.

Källa:
Två kvinnor utsatta för våldtäktsförsök – den ena släpades iväg


  • Publicerad:
    2017-11-04 18:40