YTTRANDEFRIHET. Twitter ändrar sina regler och inför en funktion som varnar när politiker och andra makthavare bryter mot plattformens regler. Den nya regeln har fått smeknamnet ”Trump rule”.

Twitters nya ”Trump-regel” gäller makthavare med ett verifierat konto och som har över 100 000 följare. Regeln innebär att publicerade inlägg som till exempel innehåller kränkande innehåll kommer märkas ut med en varningstext.

En sådan varningstext kommer att ha följande lydelse:

Twitters regler när det gäller kränkande beteende gäller den här tweeten. Men Twitter har bedömt att det kan vara i allmänhetens intresse att den här tweeten också i fortsättningen ska kunna läsas.

Om inlägget däremot anses så grovt att det över huvud taget inte platsar på Twitter kommer ägaren av kontot uppmanas att ta bort det.

Det är ingen hemlighet att det är med anledning av den kritik som upprepade gånger riktats mot USA:s president Donald Trump på grund av dennes flitiga och omdebatterade twittrande som de nya reglerna har skapats.

President Trump kritiserade nyligen Twitter som han menar ska ha försvårat möjligheten att följa hans @realDonaldTrump-konto – ett konto som har 61,4 miljoner följare.

Medier världen runt frågar sig nu hur Trump kommer att reagera på den nya regeln. När han gör det lär det bli via en tweet.

Källa:
Twitter börjar varna för makthavare som kränker plattformens regler


  • Publicerad:
    2019-06-28 13:05