FOTBOLL Efter Fifas besked om att lagkaptener kan komma att få en varning om de bär armbindel med homopropaganda valde sju landslag att strunta i de så kallade ”One Love”-armbindlarna. Men nu hotar det tyska fotbollsförbundet att dra Fifa inför domstol.

Sju landslag som hade planerat att bära en särskild regnbågsarmbindel, kallad ”One Love-bindeln”, under fotbolls-VM i Qatar backade i måndags. Detta efter att Fifa meddelat att de lagkaptener som bar en hbtq-bindel kan komma att få ett gult kort vid matchens inledning.

Men nu uppges det tyska fotbollsförbundet vilja ta Fifa inför CAS, idrottens skiljedomstol, för att kräva sin rätt att sprida homopropaganda under fotbolls-VM. Enligt den tyska tidningen Bild kan ett avgörande komma inom 48 timmar.

— Fifa har förbjudit oss att visa en symbol för mångfald och mänskliga rättigheter. De kombinerade det med massiva hot om idrottssanktioner utan att specificera dem. DFB (Tysklands fotbollsförbund) vill kontrollera om denna åtgärd från Fifa var laglig, säger Stefan Simon, talesperson för förbundet, till Bild.