UKRAINA. En ukrainsk general uppmanar pro-ryska aktivister i östra Ukraina att lägga ner sina vapen, annars kommer de att förgöras menar han.

Vasily Krutov, chef för den ukrainska säkerhetstjänsten, menar i ett hotfullt uttalande att pro-ryska aktivister kommer att förgöras om de inte ger upp sin väpnade kamp.

— De måste varnas för att om de inte lägger ner sina vapen kommer de att förgöras, uppger han under en intervju. Krutov menade vidare att aktivisterna har fått understöd av rysk militär.

Den nya regeringen i Kiev valde för en tid sedan att sätta in trupper mot utbrytargrupper i östra Ukraina, som tidigare tillhört Sovjet. Samtidigt säger en rysk talesperson att landet inte har landsatt några trupper i Ukraina, trots de pro-ryska aktivisternas vädjan. Han menar vidare att Krutovs uttalande är absurt.

— Dessa uttalanden är absurda. Det finns inga ryska trupper där. Presidenten och utrikesministern har klargjort det… Vi kan bara förvånas av det faktum att alla dessa uttalanden från den ryska sidan avsiktligen valts att inte uppmärksammas (av väst, reds. anm.)

Enligt pro-ryska aktivister har fyra personer dödats under stridigheter med den ukrainska militären. Ukrainska myndigheter uppger dock att inga soldater dött på deras sida.

Källa:
Those who don’t lay arms, will be destroyed – Ukrainian military op commander


  • Publicerad:
    2014-04-15 18:45