INRIKES. Christoffer Hurtig var fram till lördagsmorgonen ordförande för Ung vänster i Luleå. Nu har han tvingats avgå och blivit polisanmäld för hot mot moderaten Tobias Billström på Twitter.

Ska_rmavbild_2013_03_22_kl._21.52.44

”Jag vill skjuta Tobias Billström…jag menar det verkligen”. Detta var budskapet i Christoffer Hurtigs tweet från 11 februari. Dagen innan hade han hånat nyss avlidne prinsessan Lillian: ”Prinsessan Lilian är död, hurra nu är det bara resten av kungahuset kvar!”

Händelsen är anmäld till polisen och rubriceras som olaga hot och Mark Vadasz, kommunikationschef på säkerhetspolisen, uppger att Säkerhetspolisen har kontakt med polisen i Norrbotten.

Under lördagsmorgonen sammanträdde Ung Vänsters verkställande utskott med anledning av händelsen. ”Vi har uppmanat honom att lämna sitt uppdrag och gå ut med en offentlig ursäkt. Jag har varit i kontakt med honom och han har accepterat detta”, säger förbundssekreterare Hanna Cederin.

Sent igår kväll gjorde Hurtig en pudel och skrev på Twitter att ”kommentaren om Tobias Billström är givetvis ett mycket svart skämt”. I morse skrev han följande: ”Jag ber om ursäkt till Tobias Billström för mitt uttalande. Våld är oacceptabelt i alla lägen.”

Massmedia har under dagen skrivit rikligt om Hurtigs dödshot. Än så länge har de större tidningarna dock inte dragit igång något massmedialt drev mot ”näthat”.


  • Publicerad:
    2013-03-23 23:20