STOCKHOLM. Kvinnor från Ung vänster i Uppsala uppgav i går att de anser att vänsterextrema och våldsromantiserande Revolutionära fronten behövs för att påverka det politiska klimatet.

Klicka här för att se bilden
Bilden borttagen.

I går kritiserade nio kvinnor från Ung vänster partiledaren Jonas Sjöstedt för hans uttalanden om Revolutionära fronten i en intervju med Sveriges Radio där han tog avstånd från politiskt våld och sa att våldsverkare inte hör hemma i Vänsterpartiet.

Nu ställer sig Vänsterpartiet i Uppsalas distriktsordförande Malcom Kyeyune bakom kvinnorna och menar att RF behövs för att beskydda kommunister.

— Dom är ju de enda som finns där och försvarar en när långt mycket mer seriösa våldsorganisationer kommer emot en, säger han under en telefonintervju.

Han menar vidare att våld mot nationella är sanktionerat eftersom det skyddar kommunisterna från att själva bli attackerade.

— Det är ju synd att det är så, ja. Men jag skulle säga att de behövs. Och jag har liksom inget som helst problem med att kalla dem kamrater om de är de enda som står mellan en och någonting liknande som i resten av Europa, säger han.

Källa:
Ung Vänster i Uppsala: Revolutionära fronten behövs


  • Publicerad:
    2014-05-08 21:30