BORÅS. Vad som i media beskrivs som ett ungdomsgäng lade katten Busan i en plastpåse, sedan kastade de sten på katten som blev så allvarligt skadad att den senare fick avlivas.

Busan

Under söndagskvällen fick två flickor syn på ett okänt gäng på tre till fyra killar som kastade sten på en plastpåse. När gänget senare lämnade platsen gick flickorna fram för att se vad det var i påsen.

— När killarna stack gick tjejerna fram och kollade vad som var i påsen, och då låg min katt där i, säger Sture Wiik.

Katten var då fortfarande vid liv men allvarligt skadad och togs snabbt till veterinär i Göteborg då ingen veterinärklinik i Borås höll öppet. På kliniken i Göteborg bedömdes katten vara så allvarligt skadad att man tvingades avliva den.

— Det är fruktansvärt. De har alltså knutit fast påsen och stått och kastat sten på katten. Jag tog hand om katten när den var liten, eftersom den tidigare vanskötts, uppger Wiik som mår väldigt dåligt efter det som hänt med hans katt.

Just nu pågår en jakt efter gärningsmännen på sociala medier. Enligt vittnen ska djurplågarna vara i åldrarna 12-15 år och man söker nu efter fler vittnen till händelsen. Har du något tips eller vet om någon annan som har bevittnat händelsen som skedde på Sjöboskolans skolgård så kan du ringa polisens tipstelefon 114 14.

Källa:
Busan stenad till döds på Sjöbo


  • Publicerad:
    2014-09-23 20:05