UPPSALA. Förra året tillrättavisades en vänsterextremistisk bråkmakare i Uppsala under en offentlig flygbladsutdelning som Motståndsrörelsen arrangerade. Polisen öppnade en förundersökning om misshandel efter incidenten, men nu har den lagts ner.

Den 10 augusti 2013 höll Svenska motståndsrörelsen en offentlig flygbladsutdelning i Uppsala. Allt gick lugnt till ända tills vänsterextremister med Anders Henriksson i spetsen dök upp och försökte störa den helt lagliga politiska aktionen.

Henriksson, som är aktiv inom SAC-syndikalisterna i Uppsala, blev våldsam när en kvinna på platsen började slå mot en kamera som en av Motståndsrörelsens kameramän på plats höll i. Han blev därför fysiskt tillrättavisad även om polisen snabbt kom till hans undsättning.

Efter incidenten hetsade lokalmedia mot Motståndsrörelsen och ljög flitigt med påståenden om att Motståndsrörelsen angripit oskyldiga förbipasserande. Polisen inledde, kanske till följd av mediahetsen, en förundersökning om misshandel.

Utredningen har dock nu äntligen lagts ner då polisen erkänner att inget brott går att bevisa.

— Vi kommer inte längre, säger utredaren Claes Ehrning till UNT som var en av medieaktörerna som hetsade som mest mot Motståndsrörelsen efter incidenten.

Källa:
Nynazister går fria från åtal


  • Publicerad:
    2014-02-20 17:25