Vilma Bolding

Vilma Bolding var personen som indirekt uppviglade till misshandeln.

VÄNSTERATTACK. Nu visar det sig att det var Vilma Bolding, distriktsordförande för Ung Vänster Skåne, som indirekt uppviglade till misshandeln av två 15-åriga pojkar.

I onsdag överfölls två 15-åriga pojkar i ett parkområde i Lund, något som Nordfront rapporterade om. Pojkarna berättade för polisen att de stod vid Esaias Tegnér-statyn i Lundagård då ett ”ungdomsgäng” på 20 personer kom fram till dem.

I en intervju på Realisten berättar en av pojkarna om överfallet:

– De frågade oss om vi är nazister, berättar en av 15-åringarna.

Därefter började anti-rasisterna att slå och sparka mot 15-åringarna. En av pojkarna fick motta flera slag mot käken och blev gängmisshandlad då han låg ner. Den andra pojken fick flera sparka riktade mot sig, sedan slet anti-rasisterna av honom jackan som hade ett Sverigemärke fastsytt.

Enligt pojken var det ren tur att ingen fick allvarliga skador. Enligt pojkarna var ”påfallande många invandrare” i mobben.

Ledare för ungdomsförbund uppviglade
Nu har det framkommit att pöbeln mobiliserat sig till platsen efter det att Vilma Bolding twittrat under hashtagen #nazispotter. Hashtagen används frekvent av vänsterextremister för att hitta ”nazister” att misshandla:

UV-ledarens twitter som ledde till att 20 anti-rasister överföll två 15-åringar.

UV-ledarens twitter som ledde till att en pöbel på 20 anti-rasister överföll två 15-åringar.

Bolding påstår i efterhand att hon ”inte har något att göra med misshandeln” och att ”folk har rätt att veta när KKK-beklädda personer är i stan”:

Bolding blir i efterhand rädd och påstår att hon "inte har något att göra med misshandeln".

Twitter-meddelanden publicerade efter misshandeln.

Uppviglade till att ”ta upp näven ur fickan” och ”krossa fascismen”
Efter att den våldsbejakande vänsterextremisten Showan Shattak blivit skadad anordnades en stödmanifestation på Möllevångstorget. Bolding var en av manifestationens talare.

”Vi måste krossa den växande fascismen och då räcker det inte med att knyta näven i fickan”, sa hon i sitt tal och fortsatte: ”Idag tar vi upp den knutna näven ur fickan och reser den i höjden… vi ska krossa fascismen!”
Talet som Bolding höll för tre veckor sedan.

Har du mer information om Vilma Bolding? Skriv en kommentar eller tipsa Nordfront!


  • Publicerad:
    2014-04-05 19:09