VÄNSTEREXTREMISM En AFA-kopplad brevbärare stal SD-valsedlar från sin arbetsgivare och brände upp dem. När en granskande journalist konfronterar den vänsterextrema posttjuven försöker han fly undan frågorna.

I en video som den granskande journalisten Christian Peterson publicerat på Twitter konstaterar han att ”stjäla post räknas som stöld och om posten även öppnas räknas det som brytande av posthemlighet, vilket är ett allvarligt brott med upp till två års fängelse i straffskalan”. En som ska ha sysslat med precis detta är den vänsterextrema brevbäraren Sebastian Salazar.

Brevbäraren ska ha kommit över valsedlar från Sverigedemokraterna som hans arbetsgivare Postnord hade i uppdrag att distribuera till hushåll i Hägersten. Istället för att de levererades till brevlådor och postinkast, valde Salazar att stjäla valsedlarna från sin arbetsgivare och elda upp dem tillsammans med sin flickvän Samira Koshbakht Bahremany. De publicerade sedan även bilder av sitt brott på Instagram.

Springer istället för att besvara frågor

Christian Peterson från Insikt24 väljer med anledning av detta att konfrontera Salazar på gatan efter att han under flera månaders tid undvikit kontakt med journalisten. AFA-brevbäraren är dock inte intresserad av att svara på journalistens frågor utan börjar direkt att ”springa”. Trots att han desperat verkar vilja fly så är farten han får upp obetydlig, så Peterson får i ganska lugn marschtakt springa både jämsides och framför Salazar och ställa sina frågor.

— Sebastian, berätta nu. Kom igen, du har snott post från din arbetsgivare Postnord som du bränt upp med din flickvän, sade Peterson medan han sprang efter valsabotören.

Även om hans tröga löpning inte räddar Salazar så besvarar han inga frågor utan undkommer genom att stiga på tunnelbanan.

Enligt Insikt24 har brevbäraren en lång bakgrund inom den vänsterextrema miljön och har bland annat ansvarat för AFA:s tryckeri och en möteslokal i Stockholm.