VARBERG. Imorgon hålls en demonstration mot Svenska motståndsrörelsens aktiviteter i Varberg. Som vanligt när det ska anordnas ”folkliga” demonstrationer mot nationalsocialismen är arrangörerna olika sorters vänsterextremister.

varberg smr rku

På Facebook presenteras initiativet på följande sätt:

På söndagen den tredje maj anordnar vi en manifestation mot nazism som svar på SMRs aktion på Peder Skrivares Skola i Varberg den 20:e april, då sex nazister marscherade in under en föreläsning av Mietek Grocher, författare och överlevare från förintelsen. Det är viktigare än någonsin att på bred front stå upp och säga ifrån mot nazism, visa solidaritet när extrema element vill så splittring.

Vårt mål är att på demonstrationen erbjuda talare från såväl traditionella vänsterpartier som högerpartier och partipolitiskt obundna, för att visa att oavsett vilka parlamentariska skillnader vi har, så låter vi oss inte skrämmas till tystnad.

Lokalmedia i form av den centerpartistiska tidningen Hallands Nyheter bjuder på gratisreklam för tillställningen och betonar också att det är en partipolitiskt obunden tillställning och att det ska finnas talare både från vänstern och högern. Även om någon ännu okänd nickedocka till höger på den politiska skalan agerar demokratiskt alibi åt tillställningen visar en enkel granskning att det är blodröda kommunister som drar i trådarna.

Flera av personerna som media pekar ut är också ansvariga för Facebook-eventet. Klicka för större bild.

Flera av personerna som media pekar ut är också ansvariga för Facebook-eventet. Klicka för större bild.

Hallin.

Hallin.

Hallands Nyheter rapporterar att Emil Hallin tillsammans med kamraterna Robin Schultz, Daniel Rask, Jakob Bengtsson och Josefine Nilsson varit drivande i att få till demonstrationen mot Motståndsrörelsen.

Emil Hallin gillar Kommunistiska Partiet, Motkraft.net, Kartellen och andra saker som är väldigt stereotypiska för den moderna kommunisten. Han är också med i gruppen Ingen Människa är Illegal (en grupp som regeringen nämner i sin rapport om så kallad våldsbejakande extremism, då många som är aktiva i det nätverket också tillhör den autonoma vänstern) samt en grupp som heter ”ANTI FASCIST MUSIC”.

Hallin, som är den som intervjuats och lyfts fram i media, har ett långvarigt engagemang i Antifascistisk aktion bakom sig och har enligt säkra källor fått stryk vid upprepade tillfällen när han tillsammans med andra vänsterextremister genomfört misslyckade överfall mot meningsmotståndare eller då han antingen blivit igenkänd på stan.

Jakob Bengtsson - antifascist.

Jakob Bengtsson — en så kallad antifascist.

Jakob Bengtsson gillar Antifascistisk aktion, Revolutionära Fronten, Revolutionär Kommunistisk Ungdom och många andra vänsterextrema saker på Facebook.

jacob3

Några av Bengtssons gillamarkeringar.

Daniel Rask nöjer sig med att öppet gilla Vänsterpartiet och vänsterextrema grupper som är mindre radikala än AFA, RF och RKU.

josefin

Misstänkt kommunist. Kanske feminist också?

Josefine Nilsson har ett mer slutet Facebook-konto där det inte går att se några gillamarkeringar, men på hennes profilbild kan man i bakgrunden se den kommunistiska symbol som bland annat RKU använder sig av. Nilsson är förövrigt tillsammans med feministen Bengtsson.

Robin Schultz verkar också vara en uppenbar vänstersympatisör som förutom att han på Facebook gillar propagandafilmen Schindlers List också gillar Vänsterpartiet, Expo, vänstersidan Politism och grupper som är emot Sverigedemokraterna.

Ser man till arrangörernas politiska ståndpunkter är det alltså inte ett särskilt brett politiskt spektrum som täcks in utan ett väldigt snävt spektrum av åsikter allra längst ut på den politiska vänsterkanten.

I media är det sedan tidigare känt att Jana Nilsson från Socialdemokraterna ska hålla tal under morgondagens demonstration. Huruvida han nu kommer ställa in sitt tal när det blivit uppenbart att det är kommunister och våldverkare som arrangerar tillställningen återstår att se, men det får nog tyvärr ses som ytterst osannolikt.

Bortsett från Hallins engagemang inom AFA gick all information ovan att enkelt hitta genom några snabba sökningar på Facebook. Trots detta har alltså den liberala tidningen Hallands Nyheter inga problem att hylla arrangörerna och skriva rena reklamartiklar åt dem. Historien upprepar sig alltså än en gång och liberaler och kommunister, som vanligtvis vill framställa sig som ideologiska dödsfiender, har inga som helst problem att göra enad front mot den sanna oppositionen.

Befinner du dig på plats i Varberg imorgon? Dokumentera gärna tillställningen och skicka dina bilder till redaktionen@nordfront.se


  • Publicerad:
    2015-05-02 23:35