AKTIVISM. Spärrbandsaktioner utförda av Motståndsrörelsen i Varberg har blivit omskrivna i flera medier. Ett gymnasium, en polisstation och en ”gåsleversocialists” bostad har spärrats av.

DSC_0045

Natten mot idag spärrade aktivister från Näste 2 av flera byggnader i Varberg. Bland annat spärrades ett gymnasium och en polisstation av med de gröna banden som tidigare väckte stor uppmärksamhet i samband med ”Förintelsens”-minnesdag.

Även en ökänd kommunists bostad blev avspärrad. Kommunisten i fråga heter Lasse Diding och är förutom kommunist också miljonär, vilket kanske kan ses som lite paradoxalt. Diding är en av initiativtagarna och finansiärerna bakom det så kallade Leninpriset som årligen delas ut till en svensk författare.

Diding är en känd ”Varbergprofil” som bland annat byggt en 300 kvadratmeter stor kopia av Leninbadet i S:t Petersburg.

— Jag såg originalet 1984 och det var så jävla vackert. Så det var självklart att jag skulle skaffa mig ett eget. Även om jag inte sympatiserar med allt som Lenin gjorde, sa Diding en gång till Aftonbladet och kommenterade vidare det faktum att han är både rik och kommunist på följande sätt:

— Det är klart att det är lite hyckleri att vara kommunist samtidigt som jag är miljonär. Men jag tror att förmågan att förtränga det som inte passar ens världsbild är oändlig.

Diding tror att anledningen till att hans bostad blev avspärrad är att han hjälpte avvisade zigenare att fortsätta tigga i Varberg förra året genom att låta dessa bo i en villa han äger.

Vissa av spärrbandsuppsättningarna i Varberg blev polisanmälda, men polisen har redan lagt ner utredningarna då aktionerna är helt lagliga.

— De är gröna till färgen och innehåller olika webbplatser till såväl svenska som danska sajter. Så svenskarna och danskarna har tryckt upp banden tillsammans. Men det är det enda som står, och det är ju inget rasistiskt, så därför har vi inget brott, säger förundersökningsledare Håkan Antonsson som uppenbarligen var för lat för att ta reda på att en adress var norsk och en finsk.

Källa:
Nazister spärrade av skola och hus


  • Publicerad:
    2015-02-25 18:30