VARBERG. Mångmiljonären och kommunisten Lasse Diding planerar att öppna ett kommunistiskt museum till massmördaren Vladimir Lenins ära.

Lasse Diding

Lasse Diding

Lasse Diding har gjort sig ökänd för att bland annat ha varit med och instifta det årliga Leninpriset samt att han byggt en 300 kvadratmeter stor kopia av Leninbadet i St:Petersburg. Vidare har Diding hjälpt utländska tiggare att fortsätta tigga i Varberg genom att förse dem med husrum när de vräktes från sitt tältläger.

Han har också nyligen köpt upp den debatterade och kontroversiella statyn, som var tänkt att stå i Växjö, där en judisk kvinna slår en handväska i huvudet på en tänkt nationalsocialist.

Utanför Didings hem i Varberg.

Utanför Didings hem i Varberg.

Nu har han även tänkt att öppna ett kommunistiskt museum efter att en man lite skojfriskt under signaturen Janne föreslagit det i en insändare i Hallands nyheter:

”Skulle ägaren till Villa Wäring vilja ha ett alternativt förslag till användning av sitt vackra hus skulle han göra staden och länet en stor tjänst om han genom en placering av sin omhuldade Leninstaty vid entrén till huset visar vägen in till ett museum som på ett pedagogiskt sätt berättar om fasorna som 1900-talets kommuniststyren ställt till med.”

Diding svarar i en egen insändare i samma tidning att han tackar för tipset, men att museet kommer att iordningställas i en annan lokal som han nyligen förvärvat.

”Ibland behöver jag en puff från oväntat håll för att få ändan ur vagnen och när jag läser signaturen Jannes funderingar om kommunismens historia, så slår det mig som gammal lärare, att självklart behöver Varberg ett sådant museum”, skriver Diding i sitt svar till signaturen Janne.

Diding hoppas att museet ska stå färdigt till den ryska revolutionens 100-årsdag 2017 under vilken judiska bolsjeviker avsatte den ryska tsarfamiljen och mördade ryska nationalister i ett kommunistiskt övertagande av landet som senare skulle resultera i miljoner människors död.

Bland andra den före detta Gulag-fången och nobelpristagaren Alexander Solzjenitsyn har fördömt bolsjevikerna för deras hat mot etniska ryssar:

Ni måste förstå att de ledande bolsjevikerna som tog över Ryssland var inte ryssar. De hatade ryssar. De hatade kristna. Drivna av etniskt hat torterade och slaktade de miljontals ryssar utan ett uns av ånger. Det kan inte nog framhållas. Bolsjevismen begick den största människoslakten genom tiderna. Det faktum att största delen av världen är okunnig och likgiltig över detta enorma brott är beviset på att global media är i förövarnas händer.


Här berättar den amerikanske nationalisten David Duke om kommunismens ursprung och det största massmordet genom tiderna.

Källa:
Diding vill öppna Leninmuseum


  • Publicerad:
    2016-01-12 19:55