AKTIVISM. Den svenskfientlige kommunisten Lasse Diding har återigen fått sin bostad avspärrad av aktivister från Motståndsrörelsen. Efter att Diding gråtit ut på sociala medier har några enstaka kommunistsympatisörer hängt handväskor på hans staket och Leninstaty.

avspärrning

Motståndsrörelsens spärrband har sedan lanseringen kommit till flitig användning i olika aktioner mot olika lokaler, från vilka svenskfientlig verksamhet pågår och svenskfientlig propaganda sprids.

En som tidigare fått se sin bostad avspärrad av Motståndsrörelsens aktivister är kommunisten och miljonären Lasse Diding, som i Varberg är en ökänd profil. Då uttalade han sig om avspärrningen på följande sätt på Facebook:

Så här såg det ut utanför mitt hus i morse. Nazister försöker skrämma folk som vill hjälpa romer, men tack och lov blir jag inte särskilt rädd.

Diding har gjort sig känd för att bland annat vara med och instifta det årliga Leninpriset samt att han byggt en 300 kvadratmeter stor kopia av Leninbadet i St:Petersburg. Vidare har Diding hjälpt utländska tiggare att fortsätta tigga i Varberg genom att förse dem med husrum när de vräktes från sitt tältläger.

Nyligen sattes det upp spärrband hos Diding igen och han gråter nu ut i ett nytt meddelande på sin Facebooksida. Han passar dessutom på att hylla massmördaren Vladimir Iljitj Lenin, den första ordföranden för Folkkommissariernas råd (Sovnarkom), som gåsleversocialisten rest en staty av på tomten:

Idag var det dags igen! Själv känner jag mig taggad och trygg med hjälp av de handväskor som omtänksamma människor hängt på mitt staket. Några hänger nu om halsen på den store antifascisten Lenin inne i trädgården.

De fåtaliga handväskorna som folk hängt på Didings staket ”som stöd” är en referens till den judiska kvinnan Danuta Danielsson som på en uppmärksammad bild slår sin handväska i huvudet på en nationalsocialist vid en attack på en tillståndsgiven demonstration som ett tiotal medlemmar i Nordiska Rikspartiet höll i Växjö 1985. VPK-mobben som hade haft möte innan hetsade intensivt mot nationalsocialisterna innan de kom till platsen, varpå det hela sedan snabbt urartade. När den fredliga demonstrationen påbörjades gick en numerärt överlägsen vänsterpöbel till attack.

Bilder på väskorna:

väskor 1

väskor 2

väskor lenin


  • Publicerad:
    2015-03-14 22:45