CORONA. Elon Musk som är världens rikaste man på pappret tänker inte vaccinera sig för att han själv och hans familj inte är i riskzonen för att dö.

Foto: Public Domain

Brittiska tidningen The Daily Mail skriver om Elon Musks intervju i New York Times podcasten Sway. Elon Musk får frågan om han tänker vaccinera sin familj av programledaren Kara Swisher. Musk svarar kort att han inte är i riskzonen och att hans barn inte är det heller. Musk har under en längre tid kritiserat coronarestriktionerna för att han anser att corona är en smittsam sjukdom men med låg dödlighet. I maj förra året startade han upp sin Tesla fabrik igen trots att Alameda countys regler förhindrade det. Musk stämde Alameda county för att få starta upp fabriken igen och menade på att reglerna gick emot sunt förnuft.

Under intervjun förklarar sig Musk ytterligare. Enligt honom var restriktionerna ett felaktigt beslut. De människor som riskerar att dö av corona skulle ha isolerats tills faran var över.

Swisher påpekade att hans svar går emot mycket vad han sagt tidigare då han uttalat sig om att hjälpa mänskligheten. Musk svarar då att ”alla människor dör”. Myndigheterna måste utvärdera vad som är det bästa för alla och Musk anser inte att de hårda nedstängningarna i USA var det. Han fortsätter:

— Det har minskat mitt hopp för mänskligheten, hela händelsen . . . irrationaliteten hos människor i allmänhet.

Swisher frågar vad hans arbetare skall göra om de känner att de är i en risk av att komma till arbetet. Till vilket Musk svarar att om de ligger i riskzonen så är det ett legitimt skäl att de stannar hemma.

I intervjun berättar han om samarbetet med Harvard för att undersöka smittan och att Bill Gates skall ha yttrat sig att han inte hjälper till i den nuvarande krisen. Musk påpekar då sarkastiskt att Tesla är det företag som gör maskinerna till vaccintillverkningen och till det vaccinföretag Bill Gates har investerat i.

 


  • Publicerad:
    2021-02-09 10:14