TWITTER Elon Musk har hittills idag postat två politiskt inkorrekta memer på Twitter och det är inte heller första gången världens rikaste man stuckit ut hakan på det sättet.

Under coronapandemin blev världens rikaste man, Elon Musk, både rikare och känd för att ha gått emot strömmen inom kändisvärlden när han gick ut och sa att han inte tänkte vaccinera sig eftersom han inte tillhörde en riskgrupp. Han postade också en mem på Twitter som drev med både anti-vaxxare och vaccinfanatiker.

Nu har Musk också börjat kommentera kriget i Ukraina på Twitter och idag postat två memer som har starkt politiskt inkorrekta undertoner. Den första memen Musk delade är en NPC-mem som driver med hur lätt allmänheten manipulerats för att ta ställning till saker som BLM, transsexualism och nu senast stöd för Ukraina. NPC-memen kan ses som ”antidemokratisk” då den ifrågasätter massans förmåga till rationellt och självständigt tänkande.

Den andra memen driver bland annat med hur Netflix kvoterar in icke-vita skådespelare i vita roller, ett fenomen som även kritiserats på Nordfront. I memen står det att Netflix väntar på att kriget mellan Ryssland och Ukraina ska ta slut så att de kan göra en film om en svart ukrainare som förälskat sig i en transsexuell rysk soldat. Tidigare har Musk på Twitter skrivit att ”Pronomen suger”, vilket sågs som en attack på trenden med sexuellt avvikande människor som på sociala medier berättar vilket könspronomen de vill bli tilltalade med och i andra sammanhang terroriserar de personer som inte lyckas gissa deras önskade könstillhörighet.

Musk gick även emot trenden när han meddelade att han inte tänkte censurera ryska nyhetskällor i Starlink-systemet trots att han skulle ha utsatts för påtryckningar om det från ”vissa regeringar”. ”Förlåt för att jag är en yttrandefrihetsabsolutist”, skrev Musk i tweeten.

Starlink är ett system med satelliter som är tänkta att i framtiden förse hela jorden med internet. I samband med Ukraina-konflikten har SpaceX, Musks företag som äger systemet, arbetat för att förse det ockuperade landet med Starlink-internet.

Trots NPC-memen som kritiserade de som stödjer Ukraina har Musk också själv tidigare uppmanat Ukraina att vara starka och hålla ut, samtidigt som han uttryckt sympati för det ryska folket som enligt Musk inte stödjer kriget.

För ännu hetare Ukraina-memer, se Nordfronts memartiklar från vecka #9, #10 och #11.