VECKANS FRÅGA. Fler än 9 av 10 är för abort, men huvuddelen av dessa vill att den ska vara starkare reglerad än idag. Och de flesta avfärdar ”kvinnans kropp” som argument för abort. Det visar Nordfronts undersökning.

veckans-fråga-2014-12-1543 procent förespråkar abort i extremfall när kvinnan våldtagits eller det finns starka medicinska tecken på att barnet kommer vara defekt. 21 procent röstade därefter på alternativet där barnet kommer bli friskt men föräldrarna inte kommer att kunna ta hand om barnet.

8 procent ansåg också att det inte alltid bör vara frivilligt utan att staten bör ha rätt att påtvinga abort om det är för folkets bästa.

Vidare ansåg 20 procent av de röstande anser att kvinnan inte har något annat ansvar än för sig själv och sin egen kropp. 6 procent har svarat kategoriskt nej till abort och hälften av dessa av religiösa skäl.

Många har också kommenterat i kommentarsfältet. Av de som är för abort svarade en hel del att rashybrider bör aborteras och att det är statens uppgift att göra det för att skydda folket.

Signaturen Ebba höll inte med om att våldtäkt var ett godtagbart skäl, men däremot om barnet kommer bli defekt. Där är det statens uppgift att reglera:

Om abort tillåts i våldtäktsfall tror jag risken är att alla tjejer som blir gravida och vill göra abort bara säger de blev våldtagna. Därför anser jag att det är något som helt bör regleras av staten.

Om barnet är frisk och renrasigt (oavsett våldtäkt eller ej) så ska barnet födas sen kan det placeras på något barnhem eller ges till något par som inte kan få barn.

Är barnet däremot defekt eller rasblandat bör alltid abort göras oavsett.

Noterbart är att många av de kommentarer som förespråkar abortering för defekta foster, men samtidigt förordar en sund familjepolitik för rasens skull, har fått minuspoäng trots att såväl svarsresultat som inlägg i kommentarsfältet visar att de flesta delar denna synpunkt. Att sätta minuspoäng på kommentarer är en känd ”kampmetod” från bland annat vänstern och det relativt höga antalet som röstat på det feministiska svarsalternativet antyder att svenskfientliga krafter har kraftsamlat.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2014-12-15 12:30