VECKANS FRÅGA. 43 procent av Nordfronts läsare ger pengar/mat/kläder till svenska hemlösa.

veckans-fråga-hemlösa-tiggareI en krönika i Aftonbladet skrev Natalia Kazmierska att svenskar inte gör skillnad på svenska hemlösa och zigenska tiggare utan ser dem som likvärdigt dåliga grupper. Åtminstone har Kazmierska den erfarenheten från Södermalm, där kultureliten och stora delar av journalistkåren bor.

Nordfront ville ta reda på om Kazmierska hade rätt och ställde frågan till våra läsare om de har gett pengar, mat eller kläder till en okänd tiggare eller hemlös person.

Undersökningen visar att de allra flesta svenskar ger pengar och annat men att det görs skillnad på svenska hemlösa och zigenska tiggare. 59 procent har gett pengar, mat och kläder. Av Ja-alternativen har 71 procent svarat att de ger pengar till svenska hemlösa.

38 procent har svarat Nej på frågan och av dessa har närmare en tredjedel uppgett att de inte bara gått förbi utan sagt åt dem på skarpen.

I kommentarsfältet hamnade en del av diskussionerna om huruvida det är rätt eller inte att ge pengar till behövande svenskar. Signaturen Signaturen Felix No 90 rell skrev:

En hemlös kan vara vem som helst. Det kan vara en man som förlorat sitt enda barn och fru. Och som i allt det tuffa förlorade sitt jobb och hamnade på gatan. Jag vet inte, och du vet inte de hemlösas historia. Vi har ingen rätt att döma dem.

Macke, som själv lever av det ”sociala skyddsnätet”, anser att vi redan betalar för ett socialt skyddsnät genom mycket hög skatt:

Jag är väl medveten om att hela samhället håller på att gå under i rasande fart, men visst är det väl så att vi fortfarande har ett socialt skyddsnät?
Som arbetare betalar vi i regel över 30% av vår lön i skatt, som företagare ännu mer, borde inte det vara mer än nog för att ingen i Sverige ska behöva vara utan mat eller hem, om man inte misskött sig så jävligt att inte ens socialen vill hjälpa dig, och då har man väl valt den vägen själv?

Allan Sethsson skriver att han ändrade uppfattning om svenskar som har det svårt efter det att han blivit nationalsocialist:

Jag har handgripligen avhyst Zigge, från min och grannars egendom.
Det har inte varit några fler på rätt länge nu.

Däremot har jag hjälp en för mig okänd svensk i trångomål, han var nybliven hemlös då. Det var efter jag blev nationalsocialist, innan hade jag nog tyvärr inte gjort det. Dock tog jag reda på innan jag hjälpte honom så han inte var en av alla PK-idioter eller kulturmarxister genom att kolla vad han tyckte om mångkulturen. Som alla som upplevt den hade han inget till övers för den, då fick han hjälp.

Rikard gör skillnad på svenska hemlösa och främmande tiggare:

Jag har bjudit a-lagarna i centrum på hamburgare några gånger men jag kommer aldrig någonsin skänka en spänn till nån utläning som inte har nånting i mitt land att göra!

Och Medelpading skriver om skillnaderna mellan hemlösa och tiggare:

Jag har givit en slant till en hemlös svensk man vid ett tillfälle. Något jag minns med tydlighet var hur pass klar i knoppen han var, spiknykter. Inte heller kände jag den minsta antydan av alkohollukt. Något annat jag lade på minnet var hur obekväm och ursäktande mannen såg ut när han frågade efter en slant för att kunna köpa sig lite mat, och den otroliga tacksamheten över att jag lyckats skrapa fram en slant från min plånbok som jag trodde var tom.

Svenska hemlösa skiljer sig något otroligt från utländska organiserade tiggare i beteende.

Ett problem som flera tog upp i kommentarsfältet är att pengar som ges till hemlösas tidningar såsom Faktum, eller till insamlingar för hemlösa, ofta används till svenskfientliga projekt eller går till zigenska tiggare i alla fall.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2015-04-13 09:30