VECKANS FRÅGA. Kommer du till demonstrationen i Stockholm? 747 av Nordfronts läsare har svarat på något av ja-alternativen och 536 av dem är garanterade. Men flera tror på tusen deltagare.

Första maj-demonstrationen i Borlänge blev den största på en längre tid. 12november-demonstrationen i Stockholm väntas bli betydligt större.

Första maj-demonstrationen i Borlänge blev den största demonstrationen på flera år. 12 november-demonstrationen i Stockholm väntas bli betydligt större.

Det blir minst 536 deltagare i Motståndsrörelsens led under demonstrationen i Stockholm den 12 november. Ytterligare över 200 är utöver detta ganska säkra på att de kommer dit och nästan 100 kommer dit som åskådare.

veckans-fraga12-novemberSkulle ”bara” 536 personer komma blir detta ändå den största demonstrationen på länge, men mycket tyder på att det blir ännu fler som kommer. Bland annat eftersom Nordfronts undersökningar i ämnet har en tendens att visa färre garanterade deltagare än det faktiska antalet under demonstrationsdagen.

Nordfront ställde denna fråga, med samma svarsalternativ, tidigare (se: nedersta tabellen) i samband med första maj-demonstrationen i Borlänge. Vad vi kan utläsa från den omröstningen är att fler – hela 38 procent fler – kommer än som uppger det.

Under första maj var det 253 personer (anslutna som icke-anslutna) som uppgav att de var garanterade att komma som deltagare och när dagen kom gick 350 i ledet (och ytterligare 150 kom som åskådare på plats).

Om vi tar de 536 garanterade deltagarna för Stockholm och även där gör en 38-procentig ökning blir deltagarna i Stockholm ca 740. Detta skulle innebär att nästan alla som röstat ”Ja, förmodligen” faktiskt kommer.

Många väntar sig dock ännu fler deltagare än 536 eller 740 och kanske snarare kring 1000.

veckans-fråga-första-maj-borlängeAnledningen är hur samhället kraftigt har förändrats och att den nationella rörelsen är framgångsrik i att få med sig ”vanliga” svenskar.

I kommentarsfältet skriver Kerstin om ur allt har förändrats och hur hon bara för ett år sedan i princip var en helt annan människa:

Jag är ett bevis på att det som rörelsen gör fungerar. Jag är en helt ”vanlig” kärring som i hela mitt liv har tyckt att ”nazismen” är den mest vidriga ideologi som någonsin funnits och dess ledare den värsta massmördaren i historien. Dessutom har jag aldrig tyckt att invandringen har varit något problem. Men, jag har varit pinsamt okunnig så länge.

Sedan 1 år tillbaka har jag läst revisionistiska böcker, följt nordfront och insett hur det egenligen ligger till med världsordningen och historien.

Om någon skulle ha sagt för ett år sedan att jag skulle komma att läsa varje dag på ”nazisternas” nyhetssida och sympatisera med mycket av det som dom står för så skulle jag absolut inte ha trott att det skulle kunna ske. Men det gjorde det.

Ni som alltid har varit inne i det här kanske inte ser det, men jag ser att det blir fler och fler som mig. Vanliga hjärntvättade människor som inser att de blivit bedragna. Varje samtal med folk, varje artikel som delas på nätet, varje demo, varje klistermärke, varje flygblad bidrar till detta.

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2016-10-24 10:00