Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Undersökning: Första maj i Falun blir dubbelt så stor som den i Borlänge!

Av Redaktionen, 2017-03-13
redaktionen@nordfront.se

VECKANS FRÅGA. Till första maj-demonstrationen i Falun beräknas komma mellan 500 och 800 personer. Demonstrationen kan bli större än den i Stockholm!

1 maj demonstrerar Nordiska motståndsrörelsen i Falun under parollen ”I FOLKGEMENSKAPENS TECKEN!”.  Av Nordfronts undersökning framgår att den beräknas bli omkring dubbelt så stor som förra årets 1-maj-succé i Borlänge där 350 personer slöt upp i ledet.

478 är garanterade deltagare i Falun-demonstrationen medan 179 personer är förmodade och ytterligare 164 är osäkra.

Kommer alla dessa blir deltagarantalet 820, vilket i så fall inte bara gör uppslutningen mer än dubbelt så stor som den i Borlänge utan också större än demonstrationen i Stockholm, den hittills största, där 700 personer deltog.

Nordfronts tidigare undersökningar, inför Borlänge och Stockholm, hade identiska svarsalternativ och i båda fallen kom fler personer än de som svarat att de är garanterade deltagare.

I fallet Borlänge visade det sig att hela 38 procent fler kom än som uppgav det. I Stockholm var siffran 30 procent. Om medelvärdet, 34 procent fler, skulle komma till Falun än som uppgett det blir deltagarantalet 640 personer.

Noterbart i undersökningen är också att det kommer fler åskådare än motdemonstranter.

Hur stort det faktiska deltargarantalet blir återstår att se, men 1 maj-demonstrationen i Falun kommer med all sannolikhet visa att rörelsen gått framåt med stormsteg på bara ett år. När rörelsen kan mobilisera tusentals deltagare kommer vi kunna bli en verklig maktfaktor i samhället. Sker detta redan, som en del tror, under demonstrationen i Falun?

Många som inte kom till Borlänge-demonstrationen bodde långväga och hade uttryckt tvivel kring hur de skulle ta sig dit. Med facit i hand har de kunnat se att Motståndsrörelsen löser transporter. För mer information om transporter och andra frågor, följ denna länk och övriga uppdateringar via Nordfront.

Första maj-demonstrationen i Borlänge blev den största på en längre tid. 12november-demonstrationen i Stockholm blev dubbelt så stor med 700 deltagare.

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2017-03-13 15:17