VECKANS FRÅGA. Något verkar ha hänt sedan frågan först ställdes i början av mars. Demonstrationen kan nu bli större än den i Stockholm.

Förra månaden frågade vi våra läsare hur många som kommer till 1 maj-demonstrationen i Falun. Av undersökningen kunde vi räkna ut att omkring 640 personer skulle komma, även om ”bara” 478 deltagare var garanterade. Demonstrationen skulle alltså ungefär dubbelt så stor som den i Borlänge förra året men något mindre än den i Stockholm som hade 700 deltagare.

Nu verkar dock någonting ha hänt. När Nordfront nu genomfört en ny undersökning för att ta reda på huvudorsaken till varför deltagarna sluter upp så visar det sig att minst 738 deltagare kommer till Falun. Ytterligare 45 personer har svarat att de ännu inte vet och 38 personer har svarat ”Annat”.

Av de som ansluter sig till demonstrationen har de flesta svarat att de gör det i huvudsak för att visa att det nationella motståndet växer, medan nästan lika många gör det för att det är Nordiska motståndsrörelsens demonstration eller på grund av organisationens paroll. Noterbart är att en inte helt liten skara personer uppger att de kommer på grund av att de fått nog efter terrordådet i Stockholm.

Fler kommer än som uppger det
Nordfronts undersökningar kring deltagarantal på demonstrationer skiljer sig från många andra undersökningar då det kommer fler än vad som säger sig göra det.

Till Borlänge kom det hela 38 procent fler än de som innan uppgav sig vara garanterade deltagare och i Stockholm var ökningen 30 procent. Se dessa undersökningar här och här.

Betyder detta att det kommer över tusen demonstranter till Falun eller att de förmodade deltagarna har bestämt sig sedan vi sist frågade? Om en vecka har vi svaret!

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2017-04-24 10:30