1 MAJ. Inför Motståndsrörelsens demonstration i Falun på måndag har polisen uppskattat att uppemot 1 000 personer kommer att tåga i folkgemenskapens tecken, något som skulle innebära att det blir den största nationalsocialistiska demonstrationen i modern tid.

Enligt polisens uppskattningar kan måndagens demonstration i Falun bli den största av sitt slag i modern tid, något som bekräftas av en nyligen genomförd läsarundersökning på Nordfront.

På måndag arrangerar Nordiska motståndsrörelsen en första maj-demonstration i Falun som ska gå i folkgemenskapens tecken. Inledningsvis uppskattade många att demonstrationen skulle locka fler deltagare än organisationens första maj-demonstration i Borlänge i fjol, där 350 personer tågade mot storfinans och folkförrädare.

Samtidigt ställde sig många tvivlande inför huruvida deltagarantalet skulle kunna bli högre än Motståndsrörelsens demonstration mot främlingsinvasionen i Stockholm i november, där drygt 700 personer deltog, framförallt med tanke på Faluns geografiska läge.

I samband med att Nordfront gjorde en undersökning där vi frågade våra läsare om varför de tänker delta i årets första maj-demonstration så visade det sig dock att demonstrationen kommer att få minst 738 deltagare. Inför tidigare demonstrationer har det dessutom visat sig att deltagarantalet har blivit större än vad Nordfront har kunnat påvisa genom liknande undersökningar.

Idag rapporterade också Sveriges Radio Ekot att polisen uppskattar uppemot 1 000 deltagare i Motståndsrörelsens demonstrationståg. Samtidigt hävdar Fredrik Dahlgren, dialogpolis i Göteborg, att det finns en risk för ”konfrontationer” med meningsmotståndare och försöker antyda att dessa även kan komma från ”vanligt folk som reagerar”.

Nordfront har pratat med Pär Sjögren, som är ansvarig för Motståndsrörelsens demonstration på måndag. Han ifrågasätter varför Dahlgren uttalar sig i frågan då han inte ens har deltagit i dialogen inför demonstrationen.

— Vad gäller säkerheten så har vi god koll på läget. Vi har vår egen säkerhetspersonal som är helt kapabla att försvara demonstrationståget även utan polisens hjälp, vilket alla som tidigare deltagit på någon av våra demonstrationer vet, säger Sjögren och fortsätter:

— Det är samma typ av personer som dyker upp varje gång vi ska ha demonstration. De är i regel väldigt få och har ingenting med något ”folkligt motstånd” att göra, även om både media och uppenbarligen vissa poliser försöker framställa det så.


Film från Motståndsmedia som riktar sig till polisen inför första maj-demonstrationen i Falun.

Som Nordfront tidigare har rapporterat så fick polisen i Falun även in ytterligare fem ansökningar om demonstrationstillstånd till första maj i samband med att det blev klart att Motståndsrörelsen ska demonstrera i staden.

En av dessa demonstrationstillstånd gäller det regeringsbärande Socialdemokraterna framtidspartiet (tidigare Sveriges Socialdemokratiska Arbetarparti) som har satsat stort i Falun och som svar på Motståndsrörelsens demonstration har skickat den korruptionsanklagade försvarsministern Peter Hultqvist för att tala. Trots att första maj är arbetarnas högtidsdag så har han meddelat att han bland annat kommer att prata om att Motståndsrörelsen är ”omänskliga” medan Socialdemokraterna är ”humana” samt om hur den svenska välfärden är ”till för alla” och inte bara svenska arbetare.

Exakt hur många som kommer att ansluta sig till Motståndsrörelsens tåg på måndag återstår att se. Klart är åtminstone att det blir ett stort antal deltagare trots mediala försök att förmå folk att stanna hemma genom hets och skrämselpropaganda.

LÄS OCKSÅ: Allt du behöver veta inför demonstrationen i Falun 1 maj

Källor:
Polisen väntar ökat motstånd mot nazistiska NMR
Socialdemokraterna upphör att vara arbetareparti


  • Publicerad:
    2017-04-28 14:30