VECKANS FRÅGA. Läsare på Nordfront är mer eller mindre positiva till Ultima Thule. Det visar vår undersökning.

UltimaThule_SD

När Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson förra helgen bjöd till surströmingsskiva hade vikingarockbandet Ultima Thule bjudits in för en privat spelning. Detta slogs upp stort i mainstream-media där Daniel Poohl från det svenskfientliga nätverket Expo fick agera expert. Enligt Poohl har Sverigedemokraterna blivit så stora att partiet ”inte behöver hymla med varifrån man kommer”. Ultima Thule är också ett ”kontroversiellt band” enligt Poohl.

veckans-fråga-ultima-thuleNordfront genomförde en undersökning för att ta reda på huruvida Ultima Thule har något stöd av nationella och andra läsare på Nordfront.

69 procent av Nordfront läsare ser positivt på Ultima Thule. Nästan hälften av dessa har svarat att de anser att Ultima Thule är ”ett bra band” medan andra anser att de är ”ganska bra för rörelsen” eller till och med ”en inkörsport till den nationella rörelsen”.

25 procent är direkt negativa till Ultima Thule där de flesta av dessa anser att bandet spelat ut sin roll. Endast 17 personer – ungefär lika många som jobbar i Expos redaktion – anser att Ultima Thule är ”ett extremt kontroversiellt band som spelar vit makt-musik”.

I kommentarsfältet var många kluvna. Flera menade att bandets fosterlandsvänliga texter kan fungera som en slags inkörsport till den nationella rörelsen. Andra menar att bandet ofta förknippas mer med öldrickande och subkulturer än nationalism.

Veckans fråga är nu borttagen. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2015-08-03 14:30