MUSIK. Musikgruppen Ultima Thule meddelar nu via sin Facebook att deras låtskrivare och sångare Jan Törnblom slutar, men att bandets förste sångare återkommer och bandet kommer fortsätta trollbinda nationalister över hela landet med sin nationalromantiska vikingarock.

Ultima_Thule_00

Den välkända och nationalromantiska vikingarock-gruppen Ultima Thule meddelade år 2012 att de skulle lägga ner, då hade de spelat nationalistisk musik i nästan 30 år. Deras sista spelning skulle bli på Kuggnäsfestivalen under parollen ”Det 30-åriga kriget” det året och fans över hela Sverige sörjde. Dock kunde de gamla gubbarna inte riktigt sluta och efter spelningen tog det inte lång tid förrän man åter kunde läsa om ny aktivitet för musikgruppen. Skivsläpp, nya spelningar och projekt gjorde att fansen hoppades på en fortsättning och aktiviteten fortlöpte.

Nu har bandet meddelat via sin Facebooksida att efter många och långa diskussioner så vill bandet fortsätta att göra musik, dock utan den populära låtskrivaren och sångaren Jan Törnblom som väljer att sluta. Istället återkommer bandets förste sångare Bruno Hansen till bandet. Bruno är bror till bandets trummis Ulf Hansen och har de senaste åren gjort sig känd för bland annat bandet Karolinerna.

Ultima Thule släppte sin första vinyl ”Sverige, Sverige fosterland” 1985, då med Bruno Hansen som sångare.

Så här meddelar bandet via sin Facebook:

Efter långa samtal har tre bandmedlemmar tagit beslutet att fortsätta sprida vår musik till alla fans. Tyvärr fick vi inte med oss vår sångare och textförfattare Jan Törnblom som valt att kliva åt sidan.
Vi kommer alltid att högakta Janne för hans musikalitet, för hans förmåga att fånga tidsandan, vår fosterlandskärlek, vår historia. Tiden med honom har berikat våra och våra lyssnares liv under många år och vi tackar honom ur djupet av våra hjärtan och önskar honom lycka till.

En jätteglad nyhet är att vår förste sångare och gitarrist Bruno Hansen ansluter sig till bandet. Hans säregna röst och känsla kan man inte ta miste på, så vi säger välkommen åter Bruno!
Varför väljer vi att fortsätta?
Ett band som sedan länge tagit parti mot svenskfientlighet och vågat fortsätta trots hårt motstånd från det officiella Sverige får inte sluta när vinden vänder. Europa och Sverige är i behov av enighet som aldrig förr. Våra förfäders ansträngningar ska inte ha varit förgäves. Det arv som de lämnat till oss får inte i grunden förvanskas. Vi menar att den prägel av stabilitet, trygghet och dådkraft som utmärker vårt land, vår kontinent, är värt att kämpa för.
När vi mötte den oförsonlighet som det politiskt korrekta etablissemanget uppvisade mötte vi motståndet med rättfärdighet – ingen ska frånta oss yttrandefriheten eller vårt sätt att visa kärlek till vårt land. Ingen ska stämpla oss som rasister och därmed få oss att sluta utöva vår gärning. Med åren har respekten för att vi aldrig gav vika ökat och detta sporrar oss att fortsätta.

Efter över trettio år i hetluften är det kanske någon som tror att vi fått nog? Inget kan vara felaktigare. Vi står stoltare och starkare för varje år och det är våra fans som lyfter oss. Ett stort tack till alla som stått upp för oss trots svåra prövningar, trots föräldrars oro eller lärares bannbullor.
Ni är alla en del av yttersta norden, av Ultima Thule, och det är ni liksom era barn och barnbarn, vare sig ni vill det eller ej. Ni är också en del av bandet som chockade PK-Sverige.

Välkomna till en nygammal Thule-era!

Vill du läsa mer om bandet kan du göra det HÄR.

Kommentera gärna här nedan vilket som är ditt bästa minne av Ultima Thule!


  • Publicerad:
    2016-08-05 21:20