Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

”Vikingasekt” kallade lokalpolitiker till sin egen avrättning

Säger sig härska som ”Gudalandets imperator och högsta domare” Nu åtalas ett äldre par för hot mot politiker.

Amon Amarth – Viking Christmas

Denna vecka presenterar Nordfront en tyngre jullåt Skallkrossande vikingar blandas med kära minnen av julgranar och pepparkakor.

Harald Blåtands grav tros ha hittats i Polen

Forskare upptäckte gravhög med satellitbilder Graven var fylld av smycken, ringar och en torshammare.

Spår från vikingar dateras som tusen år gamla

Analys av träd gav exakt årtal Fälldes 29 år efter massiv solstorm och användes för att bygga bosättningar i den nya världen.

Svenskt vikingaspel gör succé på spelmarknaden

DATORSPEL. Ett svensk spelföretag har gjort succé på marknaden med det nya vikingaspelet Valheim. Spelet har sålt över sex miljoner exemplar på sex veckor.

Legendarisk vikingakvinnas gård kan ha hittats på Island – korsade Atlanten 500 år före Columbus

NORDISK KULTURHISTORIA. Arkeologer som grävt ut området Skagafjörður på Island tror att de kan ha hittat den mytomspunna vikingakvinnan Gudrid Torbjörnsdottirs gård. Hon var en känd sjöfarare och tros vara den första europeiska kvinna som korsade Atlanten.

Hitta runstenar i din närhet med nya söktjänsten Runor

NORDISK KULTURHISTORIA. En ny sajt gör det enkelt för alla som är intresserade av runor och runinskrifter att hitta runstenar. Det är söktjänsten Runor som utvecklats i samarbete mellan Uppsala universitet och Riksantikvarieämbetet.

Svart kvinna ska spela vikingen Håkon Eriksson i ny judisk tv-serie

ANTIVIT PROPAGANDA. Den ”svensk-danska”, tillika svarta skådespelerskan Caroline Henderson ska spela vikingen Håkon Eriksson i den nya judiska tv-serien ”Vikings: Valhalla”.

Vikingatida silverskatt hittad i Täby

VIKINGAR. I Täby har arkeologer som undersökt en vikingatida gård funnit en silverskatt från vikingatiden. Skatten som bland annat består av hals- och armringar och flera silvermynt har troligen grävts ned under golvplankorna i en gård för tusen år sedan.

Ny forskningsstudie: “Många vikingar var i själva verket invandrare”

VIKINGAR. En ny forskningsstudie visar att ”många av vikingarna inte ens var Skandinaver” och att de ”saknade genetisk koppling till Norden överhuvudtaget”.

Historien skrivs om av PK-forskare: ”Kvinnlig vikingakrigare var transperson”

KULTURMARXISM. Vänsteraktivistiska forskare har tagit sig an uppgiften att revidera uppfattningen om vikingarna. År 2017 kablades lögnen om att vikingarna dyrkade Allah ut över världen. I en nyutkommen bok framkastar arkeologiprofessorn Neil Price att en kvinnlig vikingakrigare i själva verket varit en så kallad ”transperson”.

Känd runsten har fått ny tolkning: ”Handlar om klimatångest”

KULTURMARXISM. Så kallade ”forskare” har kommit fram till en ny tolkning av runinskriften på en av världens mest kända runstenar, Rökstenen. Enligt dem ska texten handla om ”klimatångest”.

Hundratals vikingasvärd funna i Estland

VIKINGAR. Arkeologer har hittat fragment från ett hundratal vikingasvärd i Estland.

Rester av vikingaskepp hittade vid norsk-svenska gränsen

HISTORIA. Rester av ett vikingaskepp har hittats i Norge, inte ens en mil från svenska gränsen.

Stort vikingaläger hittat i England

HISTORIA. Rester från ett 800-talsvikingaläger har hittats i östra England. Arkeologer menar att fyndet är så pass intressant att det bör rendera i en radikal omvärdering av vikingaarvet i England.

Försvunnen runsten från vikingatiden funnen i Uppland

KULTURHISTORIA. En runsten från Vikingatiden har påträffats vid Hagby kyrka i Uppland. Stenen användes under Medeltiden som tröskelsten till vapenhuset och försvann sedan när den medeltida kyrkan rivdes på 1830-talet. Nu har den återfunnits i ett schakt.

Ultima Thule nystartar

MUSIK. Musikgruppen Ultima Thule meddelar nu via sin Facebook att deras låtskrivare och sångare Jan Törnblom slutar, men att bandets förste sångare återkommer och bandet kommer fortsätta trollbinda nationalister över hela landet med sin nationalromantiska vikingarock.

Rysk film om vikingar på gång

KULTUR. I Ryssland håller man just nu på att spela in en film om vikingar som ska släppas nästa år.

Vikinga-attraktion för 100 miljoner byggs i Stockholm

STOCKHOLM. En vikinga-attraktion kommer att byggas på Djurgården i Stockholm. Projektet har redan 100 miljoner i kapital.

Brittiska forskare vill leta efter vikingar – får kritik

FRANKRIKE. Brittiska forskare vill göra en genetisk studie för att utröna hur många människor i franska Normandie som har nordiskt ursprung. Detta har dragit till sig kritik från personer som menar att man spär på ”rasism”.