MEDIA En journalist på Södermanlands Nyheter konfronterade nyligen Ultima Thule för att de spelat på en påstådd fascistfestival i Spanien. Men trummisen Ulf Hansen vägrade pudla.

Förra helgen var det svenska vikingarocklegenderna Ultima Thule en av huvudattraktionerna på punkfestivalen ”Chaos in the sun” i spanska Maresme, fyra mil norr om Barcelona. En rad medier i Sverige har med anledning av detta attackerat bandet genom att hävda att de deltagit på en ”fascistfestival”.

Södermanlands Nyheter ringde upp Ultima Thules trummis Ulf Hansen för att konfrontera honom med uppgifterna. Men Hansen vägrade be om ursäkt utan bad istället journalisten att ”fara åt helvete”, vilket citeras i tidningens artikel.

I ett inlägg på Instagram skriver Hansen om varför han vägrade spela med i lögnpressens spel:

Varför bad jag journalisten att fara åt helvete? Är det så vi ska behandla tredje statsmakten? Rubriken säger allt om vad denne vänsterliberal var ute efter. Brunsmetning har varit dessa journalisters livsluft under lång tid. De har försökt skambelägga alla som står upp för Sverige - vårt hem på jorden. De har aldrig varit en tredje statsmakt, eftersom de alltid jamsat med i allt trams som vänsterliberaler sysslat med de 4 senaste decennierna och som förvandlat vårt land till en tummelplats för etniska grupper. 

Hansen skriver också att etablissemangsjournalister under lång tid har verkat för att förstöra Sverige genom att undergräva landets suveränitet, folkets identitet och verkar för ett ”orättfärdigt folkutbyte”.

”Jag ber de alla att fara åt helvete!”, avslutar han texten.