MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront det tyska nefolk/martial industrial-bandet Triarii och deras låt ”Stadt Der Jugend”.

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen på redaktionen@nordfront.se

Triarii är ett tyskt neofolkband som spelar mörk, episk och militärisk musik som emellanåt också brukar kallas för matrial industrial. Bandets lyrik kretsar ofta kring krig och som vanligt i genren har de tydligt europeiska och eurocentriska teman.

Det finns inte mycket information om bandet på internet annat än att Christian Erdmann är bandets frontnamn samt ende medlem.

Bandnamnet är ett latinskt ord som var namnet på en typ av soldater i den romerska armén innan de militärreformer som Gaius Marius, som var gift med Julius Caesars faster, genomförde. Triarii-soldater var äldre och mer förmögna soldater som var bättre utrustade och utgjorde den tredje och sista linjen i den stridsformation som den romerska armén vanligtvis använde vid den här tiden.

Veckans låt Stadt Der Jugend kommer från albumet Exile som släpptes 2011. Låten syftar på den bayerska staden Landsberg, som under Tredje riket kallades för ”Ungdomens stad”. Det var i Landsberg Adolf Hitler satt fängslad efter den så kallade Ölkällarkuppen och det var också där han skrev sin berömda bok Mein Kampf. Men att staden kom att kallas just ”Stadt Der Jugend” beror framförallt på att ungdomsorganisationen Hitler Jugend från hela det tyska riket genomförde långa marscher som samlades i staden under slutet av 30-talet och fram till andra världskrigets början.


  • Publicerad:
    2018-04-20 20:00