MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront det tyska nefolk/martial industrial-bandet Triarii och deras låt ”Victoria”.

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen på redaktionen@nordfront.se

Triarii är ett tyskt neofolkband som spelar mörk, episk och militärisk musik som emellanåt också brukar kallas för matrial industrial. Bandets lyrik kretsar ofta kring krig och som vanligt i genren har de tydligt europeiska och eurocentriska teman.

Det finns inte mycket information om bandet på internet annat än att Christian Erdmann är bandets frontnamn samt ende medlem.

Bandnamnet är ett latinskt ord som var namnet på en typ av soldater i den romerska armén innan de militärreformer som Gaius Marius, som var gift med Julius Caesars faster, genomförde. Triarii-soldater var äldre och mer förmögna soldater som var bättre utrustade och utgjorde den tredje och sista linjen i den stridsformation som den romerska armén vanligtvis använde vid den här tiden.

Veckans låt heter Victoria och är ett instrumentalt spår från albumet Pièce Héroique och som släpptes 2006. Triarii följer här en gammal sed att använda det kvinnliga namnet Viktoria som en symbol för seger i militära marscher. Detta då namnet och dess manliga motsvarighet Viktor har sitt ursprung i det latinska ordet vincere, vilket betyder just seger. Jämför med engelskans victory.


  • Publicerad:
    2017-03-24 20:00