MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront det brittiska viking metal-bandet Windrider och deras låt Muspelheim.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen@nordfront.se

Windrider är ett viking metal-band från England som grundades som ett studio projekt år 2008 av 17 årige Elliot Vernon. Bandets låtar handlar om äventyr, erövring, sjöfart och mytologi. Vernon spelar själv in sina låtar, men när bandet spelar live är de fyra medlemmar: Vernon som vokalist, Lee Rule som gitarrist och vokalist, Hallam Smith som basist och vokalist och Daniel Downing på trummor. Sedan 2012 spelar Vernon även keyboard i bandet Alestorm.

Denna veckans låt heter Muspelheim och kommer från bandets första EP som släpptes 2009.

Muspelheim var i skapelsen, enligt den nordiska mytologin, eldens värld i södra Ginnungagap, därifrån gnistor flög och skapade sol, måne och stjärnor. Där härskar de förgörande eldmakterna och där bor flammande eldvarelser som också kallas också för ’’Muspels söner’’ (eldens söner) och styrs av eldjätten Surt (den av sot svarte). Surt äger ett skinande svärd vars klinga är av eld och inget vapen kan mäta sig med dess kraft. Från Muspelheim skall världens förstörelse genom eld utgå.


  • Publicerad:
    2016-05-27 20:00