MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront låten First Kill från det svenska metal-bandet Amon Amarths senaste album Jomsviking som släpps idag.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen på redaktionen@nordfront.se

Amon Amarth bildades i Tumba 1992. Bandets musik kan beskrivas som melodisk death metal och deras låtar handlar ofta om vikingar och den nordiska mytologin, men bandet klassificerar sig inte som ett viking metal-band.

I början spelade bandmedlemmarna i ett band med namnet Scum, men när bandmedlemmarna träffade den nuvarande sångaren Johan Hegg valde de att starta ett nytt band. Namnet Amon Amarth kommer från domedagsberget i Sagan om ringen. Det var också i samband med namnbytet som den nuvarande inriktningen på låttexter med influenser från vikingatid och asatro tog fart.

Bandet har släppt flera demos och album genom åren och idag släpper de ytterligare ett nytt album med namnet Jomsviking. Veckans låt heter First Kill och kommer från det senaste albumet.


  • Publicerad:
    2016-03-25 20:45