INTERVJU. Anna Jonsson intervjuar Vera Oredsson under 12 november-demonstrationen i Stockholm.

vera-oredsson-12-november

88-åriga Vera Oredsson, nordisk nationalsocialisms ’grand old lady’, inte bara deltog på demonstrationen i Stockholm utan talade också. I intervjun med Nordfronts Anna Jonsson säger Vera Oredsson att hon bland annat är på plats för att hedra sin make, Göran Assar Oredsson, som gick bort 2010.

— Det är tack vare honom som jag är här idag, säger Vera och syftar på att det var hennes make som tog tag i kampen i Sverige efter andra världskrigets slut.

Vera Oredsson fick sin politiska utbildning vid tio års ålder i Hitlerjugend. När hon kom till Sverige efter kriget reagerade hon på lögnerna om det nationalsocialistiska Tyskland och kände att hon måste göra något.

För sitt livslånga engagemang för nationalsocialismen och vår ras har Vera Oredsson fått utstå mycket spott och spe i massmedia men ändå alltid stått på sig och aldrig gett upp. När denna modiga kvinna får frågan vad hon kan säga till dem som inte är på plats svarar hon att det kan finnas olika anledningar till det, men att det är en ursäkt som hon aldrig kommer att kunna gå med på.

— Feghet accepterar jag aldrig, säger hon.


  • Publicerad:
    2016-12-01 22:00