MÅNGKULTUREN. Stadsdelen Vivalla i Örebro är ett område som är utsatt för massinvandringen. Området har drabbats av en ny rånvåg.

Föga kunde vinnarna i arkitekttävlingen 1967 ha anat att deras moderna skapelse Vivalla skulle bli ett mångkulturellt inferno.

Det ”utsatta” området Vivalla i Örebros nordvästra utkant har drabbats av en ny våg av grova rån.

Vid 10-tiden på onsdagsförmiddagen trängde sig tre personer in i en lägenhet och tvingat de boende att låsa upp och lämna ifrån sig ett kassaskåp. De boende hotades med både pistol och kniv.

Offren larmade själva polisen, ingen av dem har fått fysiska skador. SVT rapporterar att det är oklart hur många som befann sig i lägenheten.

Polisen skickade ut flera patruller för att undersöka området. Man använde också en polishund i sökandet efter spår.

Efter att rånarna fått med sig lägenhetsinnehavarnas kassaskåp lämnade de platsen i en svart bil. Polisen är intresserad av att få ta del av allmänhetens eventuella iakttagelser och tips om rånet.

— Det kan gälla händelser som sticker ut, en bil som kört fort i området eller på annat sätt utmärkt sig. Det är av intresse för oss att få veta, säger Kenneth Johannesson vid Örebropolisen.

Två större butiker slutar med kontanter
Willys livsmedelsbutik i Vivalla centrum har under den senaste tiden drabbats av tre rån. Även Rusta i handelsområdet vid Bolundsängarna som ligger nära Vivalla har rånats. Båda företag slutar nu mer att hantera kontanter.

Rånen har därmed fått styra en viktig del av företagens verksamhet.

Medborgaren Åke Bergström säger till SVT Nyheter Örebro att utvecklingen är tragisk:

— Det är tragiskt, men det ligger väl i tiden, säger Bergström.

Källor:
Misstänkt väpnat rån i Vivalla – beväpnade personer ska ha trängt sig in i lägenhet
Två butiker blir kontantfria – så här säger tillfrågade om beslutet


  • Publicerad:
    2020-01-09 11:35