BROTT. En 75-årig afghan har dömts till sex månaders fängelse för sexuellt övergrepp mot en sjuårig pojke. Händelsen inträffade förra sommaren i en lekpark i Hägersten i Stockholm.

Det var det 16 juli förra året i Hägersten i Stockholm som en sjuårig pojke utsattes för ett sexuellt övergrepp av en 75-årig man från Afghanistan. Det var ett vittne som kom från tunnelbanan och när han såg två-tre pojkar reta en äldre man tills en kvinna sade till barnen.

Vittnet såg senare samma gubbe sitta på en bänk och i närheten gungade pojkarna medan en annan satt bredvid den äldre mannen. Vittnet såg sedan att den afghanske mannen hade halva handen innanför pojkens byxor i över tio minuter. När en av pojkarna från gungställningen sa att någon stod på balkongen tog gubben genast bort sin hand från pojken.

Händelsen anmäldes och pojken har i förhör berättat att invandrarmannen ska ha pussat honom på munnen, tagit honom på låret intill skrevet, haft handen innanför hans kalsonger och att han ska ha fört in ett finger i pojkens analöppning.

Afghanen dömdes i slutet av januari till sex månaders fängelse och han ska även betala 32 200 kronor i skadestånd till pojken. Han slipper dock utvisning till hemlandet.

Källa:
75-yr-old Afghan abused 7-yr-old Swedish boy


  • Publicerad:
    2017-03-07 08:45