RASKRIG Red Ice TV visar bilder från kaoset i Frankrike, går igenom situationen och diskuterar hur vita nu måste förhålla sig till den. Det är ett raskrig som har brutit ut, menar de, och pekar på att det även kallas så av den före detta presidentkandidaten Eric Zemmour.

Henrik och Lana på Red Ice TV gör i en sändning en genomgång av kaoset som har brutit ut i Frankrike, och benämner det ”Europas senaste krig”. De går igenom situationen från början, och visar att vad man benämner som kriget mot Frankrike har sin startpunkt i en slags ”George Floyd-situation” – en kriminell 17-årig algerier vägrar stanna kvar då en polis har stoppat honom, varpå han skjuts, och på förutsägbart manér har media naturligtvis tagit algerierns parti.

En massiv förstörelse av Frankrike har därefter utbrutit, och programledarna visar på en karta hur många städer i Frankrike som nu står i brand. Med ett videosammandrag över detta visar man hur det ser ut: Polisbilar och kulturskatter förstörs, vapen stjäls, butiker plundras och vita människor attackeras. De kommenterar hur hatet mot Frankrike och det franska folket nu börjar få ohämmat utlopp, och detta har också spridit sig till Bryssel. Vidare förutspår Henrik och Lana att detta kommer att spridas vidare till övriga Europa

I programmet tar man även upp vilka reaktioner som varit i Frankrike på kaoset. Många ropar efter undantagstillstånd, och politiker har reagerat på olika sätt. President Emmanuel Macron ska ha skyllt på ”social media” och gått ut och festat med Elton John. Juden Éric Zemmour, som ställde upp i det senaste presidentvalet, kallar dock öppet det som pågår för ett raskrig och det tidiga stadiet av ett inbördeskrig. Henrik och Lana instämmer övergripande i detta, med invändning mot termen ”inbördeskrig” och säger att fransmännen nu måste vänja sig vid detta som det nya normala – något som, även om det lugnar sig, hela tiden riskerar att bryta ut på nytt för minsta gnista.

En slags konstant undantagssituation kommer nu att vara den nya standarden, och Henrik varnar för att gå runt ensam som vit människa.

— Vi lever nu i en ny verklighet och det gäller att förstå detta fort, säger han.

Studioparet tar också en snabb titt på en ny serie kallad Athena som har sänts på antivita Netflix, som ska ha uppmanat till krig mot fransmännen.

De diskuterar att detta handlar om ras, vare sig man vill det eller inte, och att denna situation inte kommer att försvinna för att man inte vill låtsas om den.

— Ras ser dig även om du inte ser ras, säger Henrik.

— Invandrarna attackerar vita, för att de är vita, och detta är ett krig, det finns ingen annan term. Vi borde ha agerat tidigare, menar han, och tillägger att vi nu står vi vid klippkanten och tvingas agera.

Red Ice är dock inte pessimistiska inför situationen. Lana påpekar att ilskan nu byggs upp hos många bra vita män. Hon påminner om terrorattacker som har skett mot fransmännen, om allt oprovocerat våld som dagligen sker mot vita, och några specifika händelser från de senaste åren. Men trots detta så har fransmännen knappt reagerat, inget har hänt. Men om en algerisk pojke skjuts av en polis, då bryter helvetet lös.

Detta är inte över och det är inte kört för européerna, understryker Henrik och Lana – det har tvärtom ännu inte börjat på riktigt: vita har inte börjat organisera sig på allvar. De visar dock klipp på högergrupper och nationalister som nu har börjat demonstrera och organisera sig för att försvara sig mot fienden. Det gäller nu att komma upp i tillräckligt stora grupper, så kommer ännu fler att ansluta sig, är deras analys.

— Nu är det tid att visa mod, säger Lana.