SD-ledamot redovisar otillräcklig migrationspolitik
INVANDRING • Nima Gholam Ali Pour (SD) bemötte frågor på X igår om invandringen och räknade upp en rad förändringar som man redan nu arbetar på. Inget av dem stoppar främlingsinvasionen.
Igår kväll svarade Nima Gholam Ali Pour, riksdagsledamot för SD, på kritik och frågor som han fått på X. Det var många som tyckte att återvandringsbidraget inte räckte till för att hantera massinvandringen utan efterfrågade fler insatser. Gholam Ali Pour gav då en inblick i vad man arbetar med nu och vilka betänkanden som riksdagen ska få rösta om framöver:
Höjt återvandringsbidrag är en pusselbit i en större strategi att Sverige ska få EU:s mest restriktiva migrationspolitik. Det kommer inte hända imorgon. Men det mesta kommer vara på plats inför valet 2026.
På frågan om bidraget kan komma att utnyttjas genom att utlänningar systematiskt använder falska identiteter för att komma tillbaka och få fler återvandringsbidrag svarade han att regler kring det redan är på gång.
Betänkandet angående hårdare krav för den som vill bli svensk medborgare kommer i januari. Man vill att invandrare ska bo här längre innan de kan ansöka, kunna försörja sig samt visa att man har kunskaper om språket, samhället och vår kultur. Dessutom ska den som uppvisar brister i sitt sätt att leva ska kunna bli av med sitt uppehållstillstånd.
Nima hänvisade till ett förslag om att medborgarskap ska kunna återkallas under förutsättning att personen har dubbla medborgarskap. Detta ska redovisas den första december och inbakat i samma uppdrag finns frågan om man bör göra det möjligt att inskränka föreningsfriheten för grupper som man klassar som kriminella.
Han skrev även om ett beaktande som kommer i april som ska göra det svårare för ekonomiska migranter då de kommer bli tvungna att kvalificera sig för att få ta del av socialförsäkringsförmåner.
Man arbetar även på ett betänkande om ökade möjligheter att utvisa fler när de begått brott samt att skärpa invandringen av anhöriga. Där finns det bland annat ett förslag om att man bör använda DNA-analyser oftare.