USA President Joe Biden har uppmanat Israel att låta bli Irans kärnkraftsanläggningar i den kommande hämndattacken. Men detta kritiseras nu av Donald Trump som menar att kärnkraften är det första som Israel bör attackera.

Efter veckans framgångsrika iranska missilattack mot Israel har den sionistiska regimen med stöd av Washington utlovat en hämndattack. Enligt uppgift ska dock USA:s president Joe Biden har uppmanat Israel att undvika att slå till mot Irans kärnkraftsanläggningar.

Detta håller dock inte Republikanernas presidentkandidat Donald Trump med om. Under ett valkampanjmöte i North Carolina på fredagen kritiserade han Bidens återhållsamhet.

— De frågade honom, vad han tycker om Iran, om han skulle attackera Iran. Och han sa: ”Bara de inte attackerar kärnkraftsgrejer”. Men det är väl det man vill attackera, väl? Jag menar, det är väl den största risken vi har, [att Iran utvecklar] kärnvapen, sa Trump och fortsatte:

— När de frågade honom detta borde svaret ha varit: Slå till mot kärnkraften först och ta det övriga efteråt

Under en intervju med Fox News på torsdagen uttryckte Trump liknande tankar och beskrev Bidens hållning till attacker mot iranska kärnkraftsmål som ”det sjukaste jag nånsin hört” eftersom Irans kärnkraft är ”den största risken vi har”.

— Det var det galnaste svaret för vet du vad? Snart kommer de att ha kärnvapen. Och då kommer vi att ha problem, sa Trump.

Enligt Iran är landets kärnkraftsprogram uteslutande fredligt och till för att utveckla den iranska energiinfrastukturen. Många experter hävdar dock att Iran redan har uppnått en sådan teknologisk nivå att man i princip skulle kunna tillverka kärnvapen.