UTRIKES Med hjälp av bombflygplan har USA återigen anfallit mål djupt inne i Jemen. Syftet ska ha varit att slå ut huthiernas underjordiska ammunitionsförråd.

Sedan Jemens antisionistiska motståndsrörelse Ansarallah, även kända som ”huthirebellerna”, började sätta stopp för sionistiska handelsskepp i Röda havet har USA och en rad länder inlett en militär operation i området. Trots flera omgångar av terrorbombningar av Jemen, som till största delen kontrolleras av huthierna, har man inte kunnat säkra passagen för fartyg på väg till och från Israel.

I den senaste attacken använde USA bombplan av modell B-2 för att slå till mot fem mål djupt inne i Jemen. Enligt USA:s försvarsminister Lloyd Austin ville man komma åt Ansrallahs ammunitionslager, som ligger djupt under jorden.

Försvarsministern beskrev operationen som en ”unik demonstration av USA:s förmåga att rikta in sig på anläggningar som våra motståndare försöker hålla utom räckhåll, oavsett hur djupt de är begravda under jorden, förstärkta eller befästa”.

— Huthiernas olagliga attacker fortsätter att störa det fria flödet av internationell handel, hotar att leda till miljökatastrofer och sätter oskyldiga civila liv samt amerikanska och partnerstyrkors liv i fara, hävdar Austin.

Ansrallah har lovat att försöka stoppa alla skepp som har en koppling till Israel med allierade att använda Röda havet. Syftet är att sätta press på regimen i Tel Aviv att upphöra med folkmordet i Gaza.