I tidningarna idag kan vi läsa om en programledare på SVT som suttit anhållen i tre dagar för gruppvåldtäkt på en 20-årig kvinna. Den misstänkta gruppvåldtäkten ägde rum på ett hotellrum i Dalarna. Nationellt Motstånd kan informera om att denne TV-profil är en främling vid namn Shan Atci, känd som bland annat programledare för Melodifestivalen och Lilla melodifestivalen.

Enligt den 20-åriga kvinnans utsago bjöd programledaren Shan Atci henne till efterfest på ett hotellrum i Falun. På rummet upptäckte kvinnan att hon var ensam gäst.

Enligt vad Aftonbladet skriver ska kvinnan ha erfarit att TV-profilen (Atci) blivit aggressiv och misshandlat henne. Samtidigt ska Atci ha spottat henne i ansiktet och kallat henne för hora. Efter ett tag kommer en kompis till Atci in i rummet. Processen fortsätter och slutar med att de båda förgriper sig på henne sexuellt.

Efter att ha suttit anhållna i tre dagar släpptes de båda vid lunchtid idag. Polis och åklagare är förtegen om vilka omständigheter som gjort att man beslutat att släppa männen. Atci och hans vän är dock fortfarande misstänkta för våldtäkt och misshandel. Männen har enligt Sven-Åke Petters vid Dalapolisen inte gjort några medgivanden, men en läkarundersökning på kvinnan har visat sår i underlivet, rivmärken och blåmärken.

28-årige kurden Shan Atci har bland annat varit programledare för Melodifestivalen 2005 tillsammans med Alexandra Pascalidou.


Två ”färgstarka” kändisar på samma bild.

Han uppträder även som ståuppkomiker och har lett en egen ”talkshow” på ZTV. Atci titulerar sig ”mörk viking” och ”svart arier” och har i media lyfts fram som en modig förortsinvandrare och programledare som ”trotsar rasister”.


  • Publicerad:
    2006-10-05 00:00