Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

AfD:s toppkandidat: Lesbisk och f.d. Goldman Sachs-anställd

Av Redaktionen, 2017-05-11
redaktionen@nordfront.se

TYSKLAND. Det ”nationalistiska” partiet Alternativ för Tyskland har utsett en före detta Goldman Sachs-anställd och en Nato-vän att företräda partiet som toppkandidater till Förbundsdagen.

Alice Weidel.

Det var i april som partiet Alternative für Deutschland (AfD) utsåg Nato-förespråkaren Alexander Gauland och den öppet lesbiska och f.d. Goldman Sachs-anställde Alice Weidel som sina toppkandidater till Förbundsdagen.

Weidel, som nu ska företräda det förment nationalistiska partiet, är en affärskvinna med kosmopolitisk bakgrund och homosexuell läggning. Hon började sin karriär som anställd inom den judiska storbanken Goldman Sachs som är en av världens mäktigaste och mest skrupelfria banker. Banken har genom derivathandel och spekulationer bland annat varit högst delaktig i finanskrisen 2007 och krisen i Grekland där banken profiterat på den massarbetslöshet och mänskligt lidande som då uppstod.

Hon har har sedan arbetat för finansinstitutet Allianz Global Investors i Frankfurt och sedan inom bankväsendet i Kina där hon bott i sex år. Hon äger en andra bostad i Schweiz där hon uppges betala sin skatt.

Weidel är sedan 2015 medlem i partistyrelsen och leder riksfackutskottet ”Euro och valuta”. Enligt Der Spiegel försäkrar hon i ett mejl att hon först förhandlade sig in i partistyrelsen för att ”skydda AfD från partiets högerextrema flygel”, alltså att motverka nationella krafter från att leda partiet in i bättre riktning.

Innan AfD valde att göra en lesbisk kosmopolit med Goldman Sachs-kopplingar till partiets toppnamn har partiet gjort flera allvarliga ställningstaganden som bekräftar att partiet utgör falsk opposition.

Bland annat har partiet öppnat ett uteslutitningsärende mot den populäre politikern Björn Höcke som leder partiet i delstaten Thüringen och även sitter i delstatsparlamentet. Detta eftersom han i ett uppmärksammat tal till partiets ungdomsförbund i Dresden påtalat hur absurt det är att tyskar hela tiden uppmanas till att skämmas över sin historia. Han påpekade i talet att också tyskar föll offer för andra världskriget och fördömde de allierades terrorbombningar.

Källa:
How Far to the Right Is Alice Weidel?


  • Publicerad:
    2017-05-11 23:50