Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Afghan begick sexövergrepp på öppen gata – slipper troligen utvisning

Av Tobias Lindberg, 2018-07-23
informationskriget@protonmail.com

MASSINVANDRINGEN. En afghan som mitt på dagen och på öppen gata misstänks ha begått ett sexövergrepp mot en tonårsflicka i Boden kommer troligen få stanna i Sverige eftersom han har gått ut med att han har konverterat till kristendomen.

Bilder från Facebook.

För en dryg vecka sedan skrev Nordfront om afghanen Vali Ahmad Nori (19850503-9753) som hade häktats misstänkt för våldtäkt mot en tonårsflicka. Nu i torsdags kom åtalet, vilket visade vad Nori hade gjort mot tonårsflickan och att åklagaren vill utvisa honom från Sverige.

Från åtalet:

Vali Ahmad Nori har genomfört en med samlag jämförbar handling med NN 3 genom att föra upp fingrar i hennes underliv samt på ett sexuellt vis hänsynslöst ta på hennes kropp på och under kläderna. Han betvingade NN 3 som inte deltog frivilligt genom att hålla fast henne. Det hände den 2 juli 2018 på Almgatan 6, Bodens kommun.

[…]

Det yrkas att Vali Ahmad Nori utvisas från Sverige och förbjuds att under 10 år återvända hit enligt 8 a kap 1 § och 8 § utlänningslagen (2005:716).

I åtalet framgår det att det finns vittnen till händelsen och att det till och med finns foton från gärningstillfället.

Någonstans i närheten av Almgatan 6 som är markerat på bilden nedan begicks övergreppet. Invid parkeringen till Coop, mitt på dagen och ungefär så som det ser ut på bilden.

Bild från Google Maps. Klicka för större bild.

Här ses inringat med rött den ungefärliga platsen för ingreppet från en annan vinkel.

Bild från Google Maps. Klicka för större bild.

Trots vittnen, bevis och att åklagaren vill utvisa honom så kommer Nori troligtvis ändå inte bli utvisad. Inte ens om han fälls för våldtäkt så kommer han att utvisas. Nori har nämligen sedan ett par år gått ut på nätet med att han har konverterat från islam till kristendomen. I ett yttrande från Migrationsverket kan man läsa att verket inte ens tror på att Nori verkligen har konverterat till kristendomen, men ändå skriver de att Nori inte kan utvisas till Afghanistan.

Från Migrationsverkets yttrande:

Vidare uppgav Nori för Migrationsverket han och makan konverterat från islam till kristendomen samt att flera filmer, där Nori bland annat döps och där det framgår att han missionerar, spridit sig genom sociala medier.

[…]

Migrationsverket bedömde även att Nori lämnat vaga och odetaljerade uppgifter om sin konversion till kristendomen och att den inte hade sin grund i genuin och personlig övertygelse. Migrationsverket bedömde dock att han lämnat tillförlitliga uppgifter om att filmerna spridit sig i afghansk media, på Youtube och på Facebook.

Av landsinformation vid beslutstillfället framgår att det föreligger risk för förföljelse om det offentliggörs att en muslim slutat tro på islam i Afghanistan. I landet finns ingen medkänsla för muslimer som ”förråder sin tro” genom att konvertera till andra religioner eller helt enkelt slutar att tro på Gud och profeten Mohammed. Konversion eller avfällighet är även ett brott enligt afghansk islamsk lagstiftning och är straffbart med döden. I vissa fall kan människor till och med ta saken i egna händer och misshandla en person till döds utan att fallet går till rättegång.

Då hotbilden och sanktionerna bedömdes utgå från myndigheterna i Afghanistan förelåg en presumtion om att en person som lämnat islam riskerar förföljelse i hela landet. Migrationsverket beviljade därför Vali Ahmad Nori permanent uppehållstillstånd och flyktingstatusförklaring den 8 mars 2018.

[…]

Migrationsverket gör därför bedömningen, mot bakgrund av ovanstående, att det föreligger hinder mot verkställighet till Afghanistan …

I utlåtandet från Migrationsverket framgår även att Nori är gift och att hans hustru och son finns här i Sverige. Enligt Ratsit så bor Nori i Boden tillsammans med en vuxen kvinna med samma efternamn som honom. Trots detta är han nu alltså misstänkt för våldtäkt mot en tonårsflicka i Boden.

Utifrån allt detta är det alltså tydligt att de som kommer från muslimska länder kan förhindra att de utvisas genom att bara lägga upp lite bilder, filmklipp annat sådant på sociala medier. Deras konvertering till kristendom behöver inte ens vara trovärdig, men ändå kommer de att få stanna.

Här är en bild från när Nori står framför en kyrka någonstans i Sverige.

Bild från Facebook. Klicka för större bild.

Här är en bild från Noris Facebook, där man ser att han lagt till en bakgrundsbild med kristet tema och delar inlägg med kristna budskap.

Bild från Facebook. Klicka för större bild.

Ursprungligen publicerat på Informationskriget.se

Källor:
Luleå TR B1929-18 Aktbil 18
Luleå TR B1929-18 Aktbil 14


  • Publicerad:
    2018-07-23 16:03