LÖGNPRESSEN Under torsdagen attackerades en 10-årig flicka av en kriminellt belastad invandrare mitt i centrala Göteborg. Nu låter Aftonbladet en icke-svensk gråta ut om hur otryggt Sverige har blivit.

Det var vid middagstid på torsdagen och mitt i Brunnsparken i Göteborg som en 10-årig flicka och en anhörig till henne skadades i en till synes slumpmässig vansinnesattack med kniv. Den misstänkta gärningsmannen är enligt bilder tagna från gripandet icke-vit och enligt uppgifter i media är han kriminellt belastad och känd av polisen sedan tidigare.

Polisen har heller inte hittat någon koppling mellan den misstänkte och offret, som ska ha överlevt attacken med allvarliga skador.

Ocensurerad version av den misstänkte i samband med gripandet.

Som brukligt när invandrare begår uppmärksammade våldsdåd använder nu Aftonbladet en icke-svensk som representant för otryggheten som svenskar upplever efter attentatet.

Araben som intervjuas berättar att han och några vänner satt och åt på en restaurang i närheten och såg när gärningsmannen greps.

— Min första reaktion var, vad är det som pågår? Vad händer nu? Det är första tillfället man ser något sådant i stan, berättar han.

Han beskriver också Brunnsparken som ”en mötesplats” och ”Göteborgs centrala punkt där människor nästan alltid är i rörelse”.

— Ganska snabbt upplevde man en form av rädsla kring det här, säger han.

Det icke-svenska vittnet får också möjlighet att uttrycka oro över invandrargängens gangsterkrig i storstäderna.

— Jag är inte rädd, och tyvärr så hör vi om hemska saker som sker överallt i landet, som skjutningar. Det här var så svårt att ta in, att höra att det var en knivattack mot ett barn, säger han.